En jij dacht dat je veel bouwplezier had aan je Lego Camaro Z/28? Voor deze levensgrote Lego Ford F-150 Lightning waren vijftien Lego-professionals – ja, dat is een echte baan – nodig. Ze staken gezamenlijk meer dan 1.600 uur in de pick-up. Het resultaat is de grootste elektrische Lego-auto ooit gebouwd. De Lego Ford F-150 Lightning is nu te zien bij Legoland in Florida.

Er zijn voor de bouw van de 5,9-meter lange replica meer dan 320.000 Lego-stenen nodig. Samen wegen die stenen in totaal 1.692 kilo, wat alsnog 1.256 kilo minder is dan de echte F-150 Lightning van bijna drie ton. Maar waar leg je het eerste steentje in hemelsnaam? Voordat de medewerkers beginnen met het bouwen, denken ze eerst een plan uit op de computer.

De lampen van de Lego Ford F-150 Lightning werken echt

Pas als er een digitale bouwtekening is, gaan ze van start met het klikken van de duizenden steentjes. Een geinig detail zit in de verlichting. Achter doorzichtige stenen zitten led-lampen waardoor de verlichting rondom echt werkt. Helaas beschikt de Lego Ford F-150 Lightning niet over de frunk. Ook ga je hem niet als bouwset in de schappen vinden.

Reacties

  • Tieme heeft op 8 november 2022 geschreven:

    Ik dacht hoe ga je die namaken met die video want je ziet het niet langzaam

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)