De nieuwste krachtpatser uit Texas heet de Hennessey Venom F5 Revolution. Deze keer hebben John Hennessey en zijn collega’s een straatauto gebouwd die focust op het betere circuitwerk in plaats vande lange rechte stukken. In deze video smijt de testcoureur van Hennessey, John ‘Heinrocket’ Heinricy, de nieuwe creatie over een circuit.

Heinricy is erg betrokken geweest bij de bouw van de Revolution, zo stelde hij bijvoorbeeld het onderstel in. De testcoureur zit al 38 jaar in het vak, onder meer bij General Motors. En hij reed op de Nürburgring een tijd onder de 8 minuten met een Cadillac CTS-V. Heinricy kent de weg op de Nordschleife goed, want hij reed er al meer dan 1.000 rondjes.

Specificaties van de Hennessey Venom F5 Revolution

Als krachtbron kiest Hennessey dezelfde motor als in de F5 die we al kennen. Daar heeft het merk tenminste één goede reden voor: het vermogen. De 6,6-liter V8 met dubbele turbo – die Hennessey liefkozend Fury noemt – heeft een vermogen van 1.842 pk. Door de extra downforce die de Revolution genereert, is de topsnelheid nu 400 km/u. Nog altijd niet bepaald een slakkengangetje.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)