Het is een beetje flauw om je er nu op te wijzen dat we in 2021 al riepen dat de rol van de Spotify Car Thing al vervuld werd door een telefoonhouder, want cool was het losse schermpje wel. Je monteerde het schermpje op je luchtrooster en kon zo je Spotify bedienen. Leuk voor oudere auto’s zonder schermpje, bijvoorbeeld. Maar echt lekker sloeg het ding nooit aan (hij was ook nooit leverbaar in Nederland) en dus trekt Spotify de stekker uit de gadget.

Normaal is het niet zo’n probleem dat de productie van een gadget stopt, maar in dit geval betekent het dat alle schermpjes aan het einde van het jaar ook stoppen met werken. Dat je geen muziek meer kunt luisteren als je stopt met betalen voor Spotify is logisch, want dat is een maandelijks abonnement. Maar dit ding is gekocht door mensen met een eenmalige betaling. En nu zijn ze waardeloos geworden.

Alsof je PlayStation 4 het ineens niet meer zou doen

Je ziet ook niet dat jouw PlayStation 4 ineens niet meer werkt omdat Sony de productie stopte. Of dat oude Saabs niet meer kunnen rijden omdat het bedrijf niet meer bestaat. Je zou zeggen dat het niet zo lastig moet zijn voor een enorm bedrijf als Spotify om de apparaatjes in de lucht te houden. Maar alle mensen die omgerekend 83 euro betaalden, hebben dus niets meer aan het ding.

Na december van dit jaar stoppen de schermpjes met werken en Spotify geeft geen geld terug, zo meldt Jalopnik. Spotify meldt: ‘Wij hebben besloten om te stoppen met Car Thing. Dit betekent dat Car Thing niet meer operationeel zal zijn. Deze beslissing is niet lichtvaardig genomen en we willen u verzekeren dat onze toewijding aan het bieden van een superieure luisterervaring onveranderd blijft.’

De muziekaanbieder probeert de dikke middelvinger nog een positieve draai te geven, door te doen alsof het afscheid emotioneel zwaar valt: ‘Wij erkennen en waarderen ten zeerste de steun en het enthousiasme dat u voor Car Thing heeft getoond. Het was een ongelooflijke reis en we zijn dankbaar voor alle kilometers die we hebben gedeeld.’

Reacties

  • Jac heeft op 31 mei 2024 geschreven:

    Google stadia gaf mensen wel gewoon hun geld terug, zelfs als je deze kocht in combiverpakking met een Chromecast kreeg je het hele bedrag gewoon terug (volgens mij ook alle stadia game aankopen)

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)