TOPGEAR MAGAZINE

Welkom bij TopGear Magazine, ons maandelijks verschijnende tijdschrift dat zich meestal bezighoudt met alles wat de autoliefhebber ook maar in de verste verte zou kunnen boeien. Het glossy blad wordt gedrukt op papier dat voor minstens 0,7 procent bestaat uit op een ethisch verantwoorde manier gerecyclede Kleenex-tissues. Je kunt het doorgaans krijgen bij tankstations, supermarkten, (kantoor)boekhandels en een enkele slagerij. Maar beter neem je een abonnement: goedkoper en wordt gewoon elke maand door je brievenbus gepropt.

TopGear Magazine behandelt zaken die voor de kritische automobilist van onschatbare waarde zijn. Prangende consumentenkwesties als ‘hoe rijdt een elektrische auto in de binnenlanden van Namibië?’ (nee, geen grap). Maar ook van minder dringend nationaal belang zijnde issues als ‘wat is de beste hot hatch onder de 90.000 euro?’ en ‘als koolstofvezel zo licht en sterk is, waarom maken ze er dan geen kleding van?’ krijgen de aandacht die ze zeker niet altijd verdienen.

De redactie van TopGear Magazine opereert altijd (vaak net iets té) onafhankelijk. En ontkent categorisch dat ‘er voor een familiezak M&M’s, maar dan zonder de blauwe, wel iets te regelen valt’. Vanzelfsprekend wordt de redactie op gezette tijden gelucht en gevoederd. Voor spijkerharde kritiek deinzen wij geenszins terug, al lijken kleine huisdieren en blonde meisjes met beugels de dans met regelmaat te ontspringen. Alle rijtests zijn dermatologisch. Wij corresponderen helaas niet over de uitslag van onze tests. Dit omdat de redactie al tijden zonder postzegels zit en iedereen (Marcel) te beroerd is er een paar te gaan halen.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste autonieuws, de beste reportages en de pathetische meninkjes van mensen die hun vrijdagavond niet in de kroeg, maar thuis voor The Voice of Holland doorbrengen? Dan kun je niet om TopGear Magazine heen. Veel leesplezier!