TV-SHOW

De TopGear tv-show zit midden in het 31e seizoen, en wordt al weer een paar jaar gepresenteerd door Chris Harris, Freddie Flintoff en Paddy McGuinness. Het programma bestaat sinds 1977 en wordt in meer dan 170 landen uitgezonden. Nagenoeg elke TopGear-aflevering kun je terugkijken op Spike TV. Daar zie je (bijna) elke dag herhalingen van oude afleveringen en ook de nieuwe worden daar uitgezonden, na de première op BBC One.

Chris Harris

Sinds 2016 is het de beurt aan YouTube-fenomeen Chris Harris om de TopGear tv-show te presenteren, de man die ze ook wel Monkey noemen. We hebben geen idee waarom. (Ken je zijn video’s nog niet? Schaam je – en ga snel kijken.) Hij houdt van cricket en ZZ Top. En van hard en dwars gaan.

Paddy McGuinness

Paddy McGuinness is een Engelse komiek en acteur. Hij presenteerde bijvoorbeeld Stars in Their Cars en Take Me Out op de Engelse televisie. ‘Ik ben vereerd dat ik TopGear mag presenteren’, zei McGuinness bij zijn aanstelling. ‘Om een tv-show te mogen presenteren waar ik al van jongs af aan fan van ben, is meer dan fantastisch. TopGear-fans wereldwijd zijn enorme enthousiastelingen en ik ben daar een van.’

Freddie Flintoff

Andrew ‘Freddie’ Flintoff is een voormalig cricketspeler (en ex-international) en is tegenwoordig presentator. ‘Je krijgt niet vaak de kans om twee droombanen te mogen beoefenen. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik dat wel mag. Ik ben altijd gepassioneerd geweest als het gaat om auto’s en ik ben verheugd om het TopGear-team te versterken’, zegt Freddie. Freddie lust verder alles en vindt het onderhoud aan zijn Lamborghini Murciélago best aan de prijzige kant.

TopGear tv-show in andere landen

Naast de Britse TopGear tv-show is er ook een Amerikaanse variant, een Franse, een Italiaanse en een Koreaanse. De Australische en de Russische versies van TopGear hebben kort bestaan. Hiervan kun je ongetwijfeld op het internet delen terugkijken, als je dat zou willen.

Nieuws over TopGear op TV

LAP TIMES

TopGear TV show laptimes header

Sinds 2003 is ons geheime testcircuit (aan de A281 in Surrey in Engeland) in gebruik om alles op drie of vier wielen in handen van The Stig te geven. En soms ook aan bekende wereldburgers om er in een nogal slome maar schappelijk geprijsde auto overheen te knallen. Van al het spul dat The Stig over ons circuit roste, hielden we de rondetijd bij. Die zie je hieronder.

merk/modeltijden
McLaren 675LT1:13.7
Pagani Huayra1:13.8
Lamborghini Sesto Elemento1:14.0
BAC Mono1:14.3
Ariel Atom 5001:15.1