TopGear tv-show

De TopGear tv-show maakt zich op voor zijn 29e seizoen en wordt gepresteerd door Chris Harris, Freddie Flintoff en Paddy McGuinness. Het populaire autoprogramma bestaat al sinds 1977 en wordt in meer dan 170 landen uitgezonden. Nagenoeg elke TopGear-aflevering kun je terugkijken op Spike TV. Daar zie je elke dag herhalingen van oude afleveringen en ook de nieuwe worden daar uitgezonden, na de première op BBC One.

Het laatste seizoen dat werd uitgezonden, was TopGear seizoen 28. Dit was het laatste seizoen zijn dat werd uitgezonden op BBC Two – voortaan zie je TopGear op BBC One. De opnames van seizoen 29 liggen momenteel stil vanwege de coronacrisis. Maar met een beetje geluk krijgen we de nieuwe reeks afleveringen toch nog later dit jaar te zien. Gelukkig kun je tot die tijd kijken naar de herhalingen op Spike TV.

Chris Harris

Sinds 2016 is het de beurt aan YouTube-fenomeen Chris Harris om de TopGear tv-show te presenteren, de man die ze ook wel Monkey noemen. We hebben geen idee waarom. (Ken je zijn video’s nog niet? Schaam je – en ga snel kijken.) Hij houdt van cricket en ZZ Top. En van hard en dwars gaan.

Paddy McGuinness

Paddy McGuinness is een Engelse komiek en acteur. Hij presenteerde bijvoorbeeld Stars in Their Cars en Take Me Out op de Engelse televisie. ‘Ik ben vereerd dat ik TopGear mag presenteren’, zei McGuinness bij zijn aanstelling. ‘Om een show te mogen presenteren waar ik al van jongs af aan fan van ben, is meer dan fantastisch. TopGear-fans wereldwijd zijn enorme enthousiastelingen en ik ben daar een van.’

Freddie Flintoff

Andrew ‘Freddie’ Flintoff is een voormalig cricketspeler (en ex-international) en is tegenwoordig presentator. ‘Je krijgt niet vaak de kans om twee droombanen te mogen beoefenen. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik dat wel mag. Ik ben altijd gepassioneerd geweest als het gaat om auto’s en ik ben verheugd om het TopGear-team te versterken’, zegt Freddie. Freddie lust verder alles en vindt het onderhoud aan zijn Lamborghini Murciélago best aan de prijzige kant.

TopGear tv-show in andere landen

Naast de Britse TopGear tv-show is er ook een Amerikaanse variant, een Franse, een Italiaanse en een Koreaanse. De Australische en de Russische versies van TopGear hebben kort bestaan. Hiervan kun je ongetwijfeld op het internet delen terugkijken, als je dat zou willen.

Bekijk afleveringen

Nieuws over TopGear-tv

Autonieuws
Autonieuws
Autonieuws
Autonieuws
Autonieuws
Autonieuws

Power laps

Sinds 2003 is ons geheime testcircuit (aan de A281 in Surrey in Engeland) in gebruik om alles op drie of vier wielen in handen van The Stig te geven. En soms ook aan bekende wereldburgers om er in een nogal slome maar schappelijk geprijsde auto overheen te knallen. Van al het spul dat The Stig over ons circuit roste, hielden we de rondetijd bij. Die zie je hiernaast.

Tijden

01.
McLaren 675LT
1:13.7
02.
Pagani Huayra
1:13.8
03.
Lamborghini Sesto Elemento
1:14.0
04.
BAC Mono
1:14.3
05.
Ariel Atom 500
1:15.1
Laatste afleveringen Archief
TopGear terugkijken

TopGear terugkijken

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken