TopGear tv-show

Op zondagavond kun je als vanouds weer TopGear kijken op BBC Two. De TopGear tv-show zit al in zijn 28ste seizoen en wordt gepresteerd door Chris Harris, Freddie Flintoff en Paddy McGuinness. Het nog best populaire programma bestaat al sinds 1977 en wordt in meer dan 170 landen wereldwijd uitgezonden. Nagenoeg elke TopGear-aflevering kun je terugkijken op Spike TV. Daar vind je elke dag herhalingen van oude afleveringen en ook de nieuwe worden daar na de première op BBC Two uitgezonden.

Het nieuwste seizoen is TopGear seizoen 28,. In deze reeks afleveringen zie je wederom de presentatoren van seizoen 27, namelijk Chris Harris, Paddy McGuinness en Freddie Flintoff. TopGear Seizoen 28 zal het laatste seizoen zijn dat uitgezonden wordt op BBC Two, want hierna zal het autoprogramma verhuizen naar BBC One. Je ziet TopGear tot en met 1 maart op zondag om 21:00 uur. Daarna is het wachten op seizoen 29. Gelukkig kun je tot die tijd kijken naar de herhalingen op Spike TV.

Chris Haris

Sinds 2016 is het de beurt aan YouTube-fenomeen Chris Harris om de TopGear tv-show te presenteren, de man die ze ook wel Monkey noemen. We hebben geen idee waarom. (Ken je zijn video’s nog niet? Schaam je – en ga snel kijken.) Hij houdt van cricket en ZZ Top. En van hard en dwars gaan.

Paddy McGuinness

Paddy McGuinness is een Engelse komiek en acteur. Hij presenteerde bijvoorbeeld Stars in Their Cars en Take Me Out op de Engelse televisie. ‘Ik ben vereerd dat ik TopGear mag presenteren’, zei McGuinness bij zijn aanstelling. ‘Om een show te mogen presenteren waar ik al van jongs af aan fan van ben, is meer dan fantastisch. TopGear-fans wereldwijd zijn enorme enthousiastelingen en ik ben daar een van.’

Freddie Flintoff

Andrew ‘Freddie’ Flintoff is een voormalig cricketspeler (en ex- Brits international) en is tegenwoordig presentator. ‘Je krijgt niet vaak de kans om twee droombanen te mogen beoefenen. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik dat wel mag. Ik ben altijd gepassioneerd geweest als het gaat om auto’s en ik ben verheugd om het TopGear-team te versterken’, zegt Freddie. Freddie lust verder alles en vindt het onderhoud aan zijn Lamborghini Murciélago best aan de prijzige kant.

TopGear tv-show in andere landen

Naast de Britse TopGear tv-show is er ook een Amerikaanse variant, een Franse, een Italiaanse en een Koreaanse. De Australische en de Russische versies van TopGear hebben kort bestaan. Hiervan kun je vast op het internet delen terugkijken, als je dat zou willen.

Bekijk afleveringen

Nieuws over TopGear-tv

Autonieuws
Autonieuws
Autonieuws
Autonieuws

Power laps

Sinds 2003 is ons geheime testcircuit (aan de A281 in Surrey in Engeland) in gebruik om alles op drie of vier wielen in handen van The Stig te geven. En soms ook aan bekende wereldburgers om er in een nogal slome maar schappelijk geprijsde auto overheen te knallen. Van al het spul dat The Stig over ons circuit roste, hielden we de rondetijd bij. Die zie je hiernaast.

Tijden

01.
McLaren 675LT
1:13.7
02.
Pagani Huayra
1:13.8
03.
Lamborghini Sesto Elemento
1:14.0
04.
BAC Mono
1:14.3
05.
Ariel Atom 500
1:15.1
Laatste afleveringen Archief
TopGear terugkijken

TopGear terugkijken

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws