Zeg van de driewieler wat je vind, maar wij vinden de Carver tof. Niet voor niets kwam de Nederlandse creatie meerdere keren aan bod bij TopGear TV en bij een test met een trike. In 2009 leek het doek al te vallen voor Carver, maar in 2018 maakte het bedrijf uit Leeuwarden een comeback met goedkopere modellen. Nu lijkt het definitieve einde wel echt in zicht.

Vorig jaar augustus gaven oprichter Anton Rosier en Chris van den Brink nog het stokje over aan twee aandeelhouders. Bij de overname werd een kapitaalinjectie aangekondigd dat het bedrijf zou helpen om ‘de snelle groei van de onderneming in goede banen te leiden’. Dat is dus niet gelukt. Volgens Omrop Fryslân doen kwaliteitsproblemen en de daaruit volgende garantiekosten het bedrijf de das om.

Reactie van Carver op het faillissement

In een persbericht bevestigt Carver het faillissement. Het Friese bedrijf schrijft: ‘Wij betreuren ten zeerste dat het zover is gekomen. Het is voor ons een uiterst moeilijke beslissing geweest, vooral omdat we ons ten volle hebben ingezet om de hoge verwachtingen van onze klanten te blijven waarmaken en wij een rotsvast vertrouwen hebben in het concept Carver.’ We gaan de geinige driewielers missen.

Reacties

  • Nicky heeft op 12 juli 2024 geschreven:

    Pech voor de klanten qua garantie en onderhoud. Ik zelf vond Carver maar een vreemde eend in de bijt.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)