Je gaat nooit wat leuks vinden onder je ruitenwisser. Echt niet. De droom dat je een briefje vindt dat iemand jouw auto voor een schofterig hoog bedrag wil kopen, gaat niet uitkomen. Hoogstens vind je een visitekaartje van Sloopbedrijf Harrie waar ze je een laag bedrag willen bieden. Of je krijgt een boete. Maar als je geld vindt onder je ruitenwissers, is het even oppassen geblazen.

Boeven in het buitenland gaan ervan uit dat je een stapeltje biljetten niet kunt weerstaan. Natuurlijk stap je uit om even het geld onder je wissers weg te grissen. En als je dit doet met een draaiende motor, dan springt een van de boeven in je auto en gaat ermee vandoor. Het geld onder de ruitenwisser is dus puur een valstrik om jou uit je auto te lokken.

Lees ook: Man uit Ridderkerk wordt onderweg opgelicht, neemt op geniale wijze wraak

Waarschijnlijk zullen de meeste mensen het geld al zien voordat ze instappen. Kost het de boefjes dan elke keer 50 piek? Nee, uiteraard gebruiken de oplichters nepgeld. Als ze bij tien auto’s wat biljetten op de voorruit achterlaten, zal er vast eentje zijn die erin trapt en met een draaiende motor het geld pakt. Na dit bericht behoor jij gelukkig tot de overige negen.

Wil je het geld toch pakken?

Zit er geld onder je ruitenwisser en wil je het toch pakken? Rij dan een paar honderd meter naar voren, kijk of je niet gevolgd bent en pak het dan onder de voorruit weg. Zet sowieso je motor uit voordat je uitstapt en neem je sleutel mee. Doe dit altijd. Of nog beter: laat je passagier het geld onder de ruitenwisser vandaan pakken. Of niet natuurlijk, want het geld is waarschijnlijk toch nep.

Reacties

  • Cervus heeft op 30 juli 2024 geschreven:

    Wat dacht je van: niet uit uitstappen en de ruitenwissers aan? Het zal een keer los komen? 😉

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)