Als je iemand elke dag ziet, dan zal het je niet opvallen dat ie ineens 20 kilo kwijt is en 20 kilo pure spiermassa heeft opgebouwd. En je vond het al zo gek dat ie elke dag 10 kilo kip at. Als het telkens maar een klein beetje verandert, valt het niet zo op. Dit is trouwens ook de manier om muggen te slaan: heel rustig er naartoe bewegen en dan pas meppen. Ook Google Maps voort subtiel updates uit: telkens verandert er iets kleins. Hierbij een klein overzichtje.

Een week geleden zijn er plots wat knoppen uit je scherm verdwenen. Waar je voorheen de woorden verkennen, gaan, opgeslagen, bijdragen en updates had, staan er nu alleen nog maar de woorden verkennen, opgeslagen en bijdragen. Via het menuutje zijn de functies overigens nog wel te vinden. Hieronder zie je het verschil op een iPhone. Daarnaast veranderde Google de kleuren van de kaart én de pinnetjes op de kaart zijn ook anders.

Andere kleuren in Google Maps

Hier struikelde het internet de afgelopen maanden over. Op de een of andere manier gaven een hoop mensen de voorkeur aan de oude kleuren. Of ze houden gewoon niet van verandering. De nieuwe kleuren zijn net wat levendiger en wegen zijn ineens grijs, maar waarschijnlijk heb je het niet eens in de gaten gehad. De eerste apparaten kregen de nieuwe kleuren al een jaar geleden en Google rolde het rustig uit naar alle gebruikers.

Andere pins

De nieuwste update in Google Maps is een subtiele. De pinnetjes op de kaart hebben nu een minder scherpe onderkant en ze zijn niet meer helemaal gevuld met kleur. Het icoontje is nu rond met een witte pinvorm eromheen. Ook zijn de kleuren iets veranderd. Hierboven zie je de oude en de nieuwe pinnetjes naast elkaar. De nieuwe pinnetjes zijn net wat kleiner, zodat je meer van de kaart kunt zien. Eentje voor de fijnproevers, dus.

Reacties

  • Marjon heeft op 31 augustus 2024 geschreven:

    Gewoon ouderwets toch maar een routekaart bij je hebben

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)