Het was altijd zo mooi. Je pakt de auto, rijdt de snelweg op, oostwaarts uiteraard. Vroeger waren de grensposten altijd bemand, maar in de EU hebben we vrije doorgang van personen en goederen. Daardoor rijd je met 100 km/u langs de grens. Na een kilometertje wordt je dan vaak getrakteerd op een wit bord met drie diagonale strepen. Puur automotive geluk. Maar het zal binnenkort minder soepel zijn, want de Duitse grenscontroles komen weer terug

Paspoortcontrole aan de grens

Dat gaat al heel snel gebeuren. Dat zegt Nancy Faeser, de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, volgens diverse Duitse media. Er komen weer echte paspoortcontroles aan de grens. Dus even snel de grens over om goedkoop te tanken, zit er niet meer in. Minister Faeser wil op deze manier ervoor zorgen dat minder mensen zonder geldig visum het land binnenkomen. Daarnaast moet de maatregel beschermen tegen dreigingen en grensoverschrijdende criminaliteit.

Geen proefballon: Duitse grenscontroles starten volgende week

Dit is geen proefballonnetje dat geopperd wordt. Vanaf volgende week gaat de nieuwe regel al in: 16 september. Vanaf dan zullen alle grenzen bewaakts zijn en moeten mensen die de grens over willen, zich legitimeren. Men spreekt nergens expliciet over Nederland, aangezien Duitsland aan meerdere landen grenst, maar in principe betekent dit dat het voor ons moeilijker zal zijn om de grens over te gaan. Reken dus op een langere reistijd nu we weer moeten wachten aan de grens.

Hoe Duitsland dit gaat regelen

Hoe ze dit precies gaan uitvoeren in Duitsland, wordt later bekendgemaakt. Hoewel Schengenlanden normaal gesproken een vrije doorvoer hebben, bestaat er een model voor grenscontroles dat aan de Europese wetgeving voldoet. Hier alvast een tip voor iedereen die een land met grenscontroles binnenrijdt: kies een binnendoorweg om de grens over te steken. Ook daar zijn grenscontroles, maar de wachtrijen zijn vaak veel korter.

Reacties

  • edskelet heeft op 11 september 2024 geschreven:

    Yep, angst porno!
    De mens lijdt het meest van het lijden dat hij vreest.
    En niet te vergeten: de problem, reaction, solution doctrine.
    De schapen tuinen er, alweer, met open ogen in, laten zich, alweer, meevoeren door de judasgeiten en roverheids trollen in, alweer, een fake problem.
    De mensheid is onnozel. En ja, daar reken ik mezelf ook onder, ook ik blijf dit soort onzin maar lezen 😖

    • Mohammed heeft op 11 september 2024 geschreven:

      Weet je wat pas echt grappig is: mensen die zeggen dat anderen schapen zijn en dat zij zelf zogenaamd wel kritisch zijn, maar ondertussen de meest obscure onzin van de anti-beweging zonder enige kritiek voor waar aannemen. Of zoals Trump het zegt: die immigranten eten honden en katten want iemand op TV zei dat.

      Reageer
    Reageer
  • Nash heeft op 11 september 2024 geschreven:

    Jezus wat een ellende weer. Woon in Duitsland, werk in Nederland.
    Lekker dan… Sta ik twee keer per dag aan de grenscontrole die werkelijk nergens op slaat. Wat een gezeik.

    Ipv het belastinggeld van eu burgers te verkwanselen aan de groene idealen (waar we echt een druppel op een gloeiende plaat zijn) en andere globalistische idealen, moeten ze eens vol in gaan zetten op het bewaken van de buitengrenzen en ontmantelen van de NGO’s die al die migranten binnen halen (die met krakkemikkige boten zelf de oversteek vaak niet halen).

    Nee, ipv goed bewaakte buitengrenzen gaan ze de grens tussen Nederland controleren 🙃. Alsof die migranten via de Noordzee aankomen. Jezus wat een symbool politiek weer. Om van te janken…

    • Henk heeft op 11 september 2024 geschreven:

      Nash voor die controles moet je die populisten (en de ‘gevestigde’ politici die bang zijn stemvee te verliezen aan die onzin) de schuld voor geven, niet de EU.

      De EU moet je juist bedanken dat het op normale manier mogelijk is om in Duitsland te wonen en in Nederland te werken. Vrij verkeer van personen, van goederen en alle welvaart die we daarmee gekregen hebben.

      Reageer
    Reageer
  • M3 heeft op 10 september 2024 geschreven:

    Totaal geen problemen mee. Rij iedere week naar Duitsland. Ook door/via ons (zo genaamd) gaaf landje komen illegalen de Bondesrepubliek binnen wandelen. Kunnen ze ze gelijk oppakken. Hoop dat het de andere kant op ook gebeurd. Iets wat ze 30 jaar geleden al hadden moeten doen. Behalve ECHTE vluchtelingen, kan je gewoon een ander land niet in, punt. Ook wij Nederlanders hoeven niet een ander land te betreden zonder paspoort, probeer het maar naar bv Amerika.
    Wordt tijd dat de illegalen een keer aangepakt gaan worden. Daar heb ik best wat vertraging voor over😉

    • @M3 heeft op 10 september 2024 geschreven:

      In de VS wonen als percentage veel meer illegalen dan de EU, ondanks dat de EU veel gemakkelijker is om binnen te komen. Daarnaast is de VS qua armoedeniveau een soort van derdewereldland terwijl de EU het meest welvarende deel van de wereld is, vooral doordat het zo makkelijk is om te reizen en te handelen.

      De grenzen dichtgooien met paspoortcontroles heeft alleen negatieve gevolgen voor onze economie en geen enkel positief effect op het beperken van illegale immigranten of verhogen van veiligheid. In tegendeel zelfs. Het wordt tijd dat in dit soort discussie naar feiten wordt gekeken ipv dat allerlei onderbuikonzin voor waarheid wordt aangenomen.

      • Alfred heeft op 11 september 2024 geschreven:

        Het is goed dat ze weer controleren.
        Het loopt toch uit de hand.
        Je ziet steets meer hooftdoeken, mannen met islaamkleding en steets meer verschillende talen, behalve Nederlands.

        • Jodocus heeft op 11 september 2024 geschreven:

          Ah Alfred het gaat allemaal alleen maar over die ‘enge’ buitenlanders? Waarschijnlijk woon je in Schubbekutteveen en heb je nog nooit een buitenlander gezien, maar krijgen ‘de buitenlanders’ wel de schuld van alles wat je zelf verprutst in je leven. Dat is namelijk standaard bij al die xenofobe tokkies die zelf niet eens normaal Nederlands kunnen schrijven maar wel klagen over dat de buitenlanders de bron van alle problemen zijn.

          Reageer
        Reageer
      Reageer
    Reageer
  • EC Dubost heeft op 10 september 2024 geschreven:

    Goed plan. Nu nog de EU ontbinden en herinvoering van de EEG.

    • Gaaaaaap heeft op 10 september 2024 geschreven:

      En de vrouw moet weer aan het aanrecht. Elvis moet weer in de hitlijst. Weer roken en drinken achter het stuur. Leve de jaren ’60!

      Behalve dat in die tijd de criminaliteit veel hoger was dan nu, het onderwijs een stuk slechter, de zorg een stuk slechter, de welvaart een stuk lager en het cijfer dat de mensen aan hun leven gaven ook een stuk lager.

      Wat een clown…

      • edskelet heeft op 11 september 2024 geschreven:

        ‘Hoger’, ‘slechter’, ‘lager’, guttegut, dat snijdt hout. Waar baseer je dit op?
        Nu is alles ‘beter’ natuurlijk 😆

        • gastribbenkast heeft op 11 september 2024 geschreven:

          Als je ook maar een beetje kan nadenken dan had je zelf ook kunnen bedenken dat dit op allerlei manieren op te zoeken is. Allerlei instanties doen hier onderzoek naar, waaronder de OECD, VN, IMF en de Wereldbank. Alles is publiek beschikbaar en de feiten tonen aan dat “Gaaaaaap” gelijk heeft.

          Reageer
        Reageer
      Reageer
    Reageer
  • Hendrik-Jan van Gessel heeft op 10 september 2024 geschreven:

    Denk niet, dat dit de bedoeling is van vrij verkeer van personen en goederen..

    Reageer
  • De angst regeert heeft op 10 september 2024 geschreven:

    De neo-fascisten scoren een paar stemmen bij tussentijdse verkiezingen en gelijk bukt de minister voorover voor het populisme. Hoe treurig kan het zijn. Onze minister – die van die nepnieuwsomroep – zal vast snel volgen.

    • AB Bosman heeft op 10 september 2024 geschreven:

      Helemaal waar,we hebben nog maar drie miljoen fokkende vakantie gangers dus dit is Nederland niet nodig.

      Reageer
    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear