(advertorial)

Dat MINI rijden de leukste manier is om je te verplaatsen, wist je al langer. Wat nog wel nieuw voor je kon zijn: het kan nóg leuker. Het enige dat je namelijk nog meer rijplezier gaat geven dan een MINI, is de volledig elektrische MINI.

De MINI Electric nóg leuker? Hoe dan?

Hij is niet leuker ondanks zijn batterijen, maar juist dankzij zijn batterijen. Die zijn namelijk helemaal onderin de vloer van de auto geplaatst, waardoor hij een heel laag zwaartepunt heeft. En je weet: hoe lager het zwaartepunt, hoe beter, want dat zorgt voor extra stabiliteit én voor minder overhellen in bochten.

Daarnaast is de gewichtsverdeling in de MINI Electric optimaal: er ligt nu eenmaal geen zware benzinemotor in de neus. Samen met de op de uiterste hoeken geplaatste wielen geeft je dat dat onmiskenbare kart-gevoel. Compact, snel en wendbaar – supersportief!

Maar rijdt de MINI Electric wel net zo vlot?

Reken maar! Met 184 pk zal het je niet veel moeite kosten de meeste mensen bij het stoplicht je achterkant te laten zien. Nou ja, die van je MINI dan. Met een elektromotor heb je meteen alle trekkracht tot je beschikking en dat voel je.

Schakelen hoeft niet, en alle power blijft altijd instant-oproepbaar – één trap op het rijpedaal en weg ben je. Maar we snappen: je moet het een keer meegemaakt hebben om te kunnen geloven hoe flitsend zo’n MINI Electric rijdt.

Ervaar het zelf

En dat terwijl je geen grammetje CO2 of vervuilende stoffen uitstoot. En je, behalve voor een drankje of iets te snacken, nooit meer naar een benzinestation hoeft. Ook niet erg, met de huidige brandstofprijzen… En dan hebben we het nog niet eens gehad over de stilte aan boord, waardoor je je nóg bewuster bent van je omgeving of je muziek nog beter hoort.

MINI Electric rijden heeft alleen maar voordelen. Maar eigenlijk moet je eerst toch echt even zelf achter het stuur gezeten hebben. Ervaar elektrisch rijden met MINI tijdens een vrijblijvende proefrit bij een van de MINI Dealers. Boek hier een afspraak!

De MINI Electric is verkrijgbaar vanaf 35.990 euro of met private lease voor 399 euro per maand. Ontdek de mogelijkheden en voorwaarden hier.

Advertentie
Meer

Meer van TopGear

Advertentie