(advertorial)

Een horloge kan nog zo prachtig zijn, zonder de juiste combinatie van kleuren en texturen komt het ontwerp niet tot zijn recht. En ja, dan kun je dus net zo goed niets om je pols dragen. Bij Certina schoten ze in 2019 vol in de roos toen ze ter ere van het 60-jarig bestaan van het DS-concept een speciale editie uitbrachten: de DS-1 Big Date in het groen. Een sterk vervolg was onvermijdelijk; vandaar dat de horlogemaker nu met twee nieuwe uitvoeringen komt van deze legendarische klassieker.

De DS-1 Big Date is er voortaan met een ‘dégradé’-wijzerplaat in antraciet of donkerblauw. De bolle vorm van de plaat, gecombineerd met het sunray-patroon en de wigvormige indexen, zorgen voor een uniek aangezicht dat je niet snel met iets anders zult verwarren. Twee grote cijfers geven de datum aan op de zes-uurspositie. De elegante Dauphine-wijzers maken het geheel af.

De techniek van de Certina DS-1 Big Date

In de 41-millimeter kast van roestvrijstaal vind je Certina’s Powermatic-uurwerk met een gangreserve van maar liefst 80 uur. Voor optimale precisie bevat het een balansveer van Nivachron, die ongevoelig is voor magnetische straling en zelfs voor zware schokken en heftige temperatuurverschillen. Je kunt het kunstwerkje bekijken door een deksel van saffierglas. De Certina DS-1 Big Date is zowel met een roestvrijstalen band als met een kalfslederen band te krijgen. Of koop de andere band er los bij en wissel ze in een oogwenk om dankzij de gemakkelijk te verwijderen bevestigingspinnetjes.

De prijs voor al dit moois? 795 of 835 euro, afhankelijk van of je kiest voor de leren of de stalen band. Een prachtig (kerst)cadeau voor iemand… of misschien voor jezelf? Wij zouden het wel weten. Bestel je Certina DS-1 Big Date hier!