(advertorial)

Zeg je eigenzinnig, dan zeg je Mazda. Sinds jaar en dag pakt het Japanse merk de zaken net even anders aan dan anderen. Dit zie je terug in hun nieuwste wapenfeit, de Mazda CX-60. Crafted in Japan.

Bij Mazda is het nooit één element dat eruit springt: het is de combinatie van meerdere, en dan vooral de harmonie ertussen. Samen bezorgen het design van het interieur en exterieur, het Japanse vakmanschap en nieuwe technologieën de bestuurder en inzittenden een ongekend rijke rijervaring.

Het Kodo-design van de Mazda CX-60

Waar zit dat ‘m in? Kijk bijvoorbeeld naar het minimalistische ontwerp: de overtuiging om al het overbodige achterwege te laten, waardoor de puurste vorm overblijft. Mazda’s Kodo-designtaal focust zich op de verbintenis tussen Japanse esthetiek en de natuurlijke wereld, die daar in alles doordringt – van kunst tot het dagelijks leven.

Een voorbeeld: de Ma-filosofie, het belang van lege ruimte. Pas deze toe op autodesign en de verleiding wordt weerstaan om een ontwerp te overladen met onnodige elementen. Terughoudendheid wordt een thema; het oog krijgt de ruimte om af te dwalen en evenzeer te genieten van wat er niet is als van wat er wel is.

Minimalisme mag dan trendy zijn, voor de Japanse cultuur is het alles behalve nieuw. Het maakt dan ook deel uit van de roots van Mazda, en dat zie je terug in de nieuwe CX-60. ‘Mazda’s filosofie is om dingen natuurlijk, gemakkelijk en niet-afleidend te maken voor de bestuurder’, zegt Mazda Chief Designer Akira Tamatani. ‘We willen dat mensen in onze auto’s een rijker leven leiden.’

De techniek van de Mazda CX-60

Een zorgeloze auto vraagt om een zorgeloze aandrijflijn. De Mazda CX-60 is de eerste plug-in hybride van het merk en combineert een krachtige benzinemotor met een efficiënte elektromotor. Door dit samenspel heeft de CX-60 een trekgewicht van 2.500 kilo, maar kan hij ook tot 63 kilometer volledig elektrisch rijden. Koppel dit aan het design en de innovatieve, mensgerichte technologieën aan boord, en je begrijpt: dit is niet zomaar een auto.

Dit is de Mazda CX-60 Plug-in Hybrid, en je vindt ‘m vanaf nu bij de dealer. Klik hier voor meer informatie.