ADVERTORIAL

Hij is er: de splinternieuwe Kia Sportage. Je hoeft geen twee keer te kijken om te zien dat ook deze vijfde generatie weer met speels gemak in de top van zijn klasse gaat meespelen.

Allereerst is de nieuwe Kia Sportage natuurlijk pure verwennerij voor je ogen. Van de stoere grote grille, die geflankeerd wordt door boemerang-vormige dagrijverlichting, via de chroomstrip die de opvallende extra in het zonnetje zet, tot de bijzondere C-stijl die het zwarte dak lijkt te laten zweven en de achterlichten die opvallend elegant in de carrosserie zijn geïntegreerd: de nieuwe Sportage zal je altijd blijven verrassen.

Dat geldt evenzeer voor het interieur, dat niet alleen nog ruimer is geworden, maar er bijvoorbeeld ook een enorm breed, gebogen scherm (eigenlijk zijn het er twee, niet verder vertellen) bij heeft gekregen. Daarop is alle denkbare informatie af te lezen, en bedien je dankzij zijn intuïtieve interface moeiteloos alles wat je maar zou willen bedienen. Handig: voor updates van het systeem hoef je nooit meer naar de garage – dat gaat automatisch, ‘over the air’.

Ruime keuze

Ook bijzonder: de nieuwe Kia Sportage is altijd hybride, maar hóe hybride, dat bepaal je zelf. Hij komt namelijk met drie verschillende geëlektrificeerde aandrijflijnen. Het begint met een Mild Hybrid, die 150 pk en een handgeschakelde zesbak aan boord heeft. De Kia Sportage Hybrid heeft dezelfde 1,6 liter grote T-GDI motor, die nu echter iets sterker is én assistentie krijgt van een elektromotor. Opladen hoeft niet: daar zorgt de auto zelf voor. Het grote voordeel is dat door deze combinatie niet alleen het verbruik danig wordt afgeslankt, maar het systeemvermogen ook nog eens stijgt naar 230 pk – pittige prestaties gegarandeerd dus! Het topmodel is de Kia Sportage Plug-in Hybrid: een groter, ook zelf op te laden accupakket zorgt ervoor dat er langer puur op elektriciteit gereden kan worden, en de maximale power bedraagt zelfs 265 pk.

Dankzij vier uitgekiende uitrustingsniveaus (ComfortLine, DynamicLine,  DynamicPlusLine en GT-Line/GT-PlusLine) is er altijd een Kia Sportage die bij jouw wensen en jouw budget past. Waarbij ook het basismodel al verrassend veel meer biedt dan je misschien zou verwachten: 17”-velgen, airco, achteruitrijcamera, Apple CarPlay/Android Auto, DAB+-radio en talloze veiligheids- en assistentiesystemen – het zit er allemaal al gewoon op.

Maak snel een afspraak

Je ziet: alle reden om nader kennis te maken. Maak dus snel een afspraak voor een proefrit en gun jezelf die nieuwe Kia Sportage!