(advertorial)

Verstand komt bij de meesten (gelukkig) met de jaren. Ook zijn er bij die door de jaren heen alleen maar zuiniger worden. Maar op je vijftigste sportiever en knapper dan ooit zijn? Dat kunnen er maar weinig zeggen. Bij de nieuwe Honda Civic is dat wel het geval, want de elfde generatie Civic beschikt standaard over de zuinige en geavanceerde e:HEV-aandrijflijn.

De aandrijflijn bestaat uit een grote batterij die twee krachtige elektromotoren van stroom voorziet. Opladen aan de stekker hoeft niet, dat gaat tijdens het rijden helemaal vanzelf. De elektromotoren werken samen met een 2,0-liter benzinemotor die een zeer hoog rendement heeft. Wat dat voor jou betekent, is dat je maar liefst 315 Nm koppel hebt en toch een laag benzineverbruik.

Hoe werkt de hybride aandrijflijn?

Wat jij moet doen als bestuurder? In principe helemaal niets. De aandrijflijn zorgt er zelf voor dat de drie motoren samenwerken voor het zuinigste weggedrag. Wel kun je nog kiezen uit vier rijmodi: Eco, Normal, Sport en de nieuwe Individual-modus. Over cijfertjes gesproken; wist je dat er al meer dan 27,5 miljoen exemplaren van de Honda Civic wereldwijd zijn verkocht?

De nieuwe Honda Civic met zuinige en sportieve e:HEV-aandrijflijn is direct te bestellen. Je rijdt hem al voor slechts 35.680 euro. Liever half-leren bekleding en mooie opties zoals zwarte accenten en opvallende 18-inch velgen? Dan is er de Sport-uitvoering. De absolute topper van het gamma is de Advance met een Bose-systeem, een panoramisch zonnedak en een grotere display.

Benieuwd naar de nieuwe Honda Civic? Boek gratis een proefrit bij uw Honda-dealer.