(advertorial)

Wanneer twee iconische, Britse merken hun krachten bundelen, ontstaan er nieuwe dingen zo werd duidelijk tijdens een trip naar Milaan met Jaguar en Baracuta.

Het is eigenlijk verbazend dat het Britse modemerk Baracuta, opgericht in 1937, en het Britse automerk Jaguar, opgericht in 1935, niet eerder tot een samenwerking kwamen. Maar beter laat dan nooit nietwaar?

Je kent Baracuta ongetwijfeld van hun klassieke G9 Harrington jack, een bomber-achtige designklassieker met de voor Baracuta kenmerkende geruite binnenvoering bekend als ‘tartan’. Nog beter bekend als Schotse ruit. En Jaguar, tja, behoeft dat merk nog introductie? Gentlemens car – of het nu gaat om een sportwagen, zakensedan of al dan niet geëlektrificeerde SUV. Waarbij sportiviteit en luxe samenkomen.

Jaguar en Baracuta: The Next Classic Guide

Jaguar en Baracuta startten een samenwerking onder de noemer ‘The Next Classic Guide’ – een soort gezamenlijke ontdekkingsreis naar toekomstige klassiekers, op modegebied en op het gebied van mobiliteit. Met hulp van influencers, bloggers, artiesten en contentmakers. Die ontdekkingsreis ging oktober vorig jaar van start in Londen, vervolgens dwars door Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland, België, Polen, Oostenrijk en Tsjechië, en eindigde in februari in Italië bij de fashionweek van Milaan. Cultuur snuiven, trends opzoeken, inspiratie opdoen en vooral kennismaken met ‘de nieuwe generatie’ mensen. Wat zien zij als potentieel icoon als het gaat om mode en mobiliteit?

Jaguar en Baracuta: Britse Stijliconen

Als voorschot daarop onthult Jaguar de Jaguar x Baracuta E-PACE P300e Plug-in Hybrid – een sportieve, geëlektrificeerde SUV met 300 pk en een elektrisch rijbereik van rond de 60 kilometer. Deze uitvoering is vooral herkenbaar aan de tartan-portierbekleding, een tartanpatroon op de vloer van de kofferruimte en je vindt het patroon ook terug op het dak. En het Baracuta-logo is hier en daar, al dan niet gestikt, terug te vinden. Daarnaast is ie in een speciale kleur genaamd Neutro uitgevoerd, een lichte kleur met parelmoerachtige witte en grijze elementen. Met recht een special edition.

Baracuta greep de samenwerking aan om een special G9 jack te introduceren met op de mouw de merknaam Jaguar en aan de binnenzijde een speciaal Jaguar x Baracuta-logo. De kleur van het jack is vergelijkbaar met het traditionele British Racing Green, maar het is ook leverbaar in andere kleuren.

Uittesten

Met beide willen we wel kennismaken maar we staan in Milaan bij een temperatuur van 30 graden, dus het perfect zittende G9 jack houden we niet te lang aan. Liever kruipen we achter het stuur van de Jaguar E-PACE Plug-in Hybrid, verwend door een coole bries van de airco. Zoals te verwachten in Milaan is het verkeer gierend druk – een sterk contrast met de rust en stilte in de E-PACE, waarmee we elektrisch door het verkeer voortrollen.

Jaguar en Baracuta:

Eenmaal buiten het centrum hebben we de ruimte om ook van de 300 pk te genieten; het is haast bizar hoe snel zo’n compacte SUV kan zijn. Sportief rijden is geen probleem, maar hij schakelt in no-time weer om naar rust en comfort wanneer we dat wensen. Zoals Jaguar het aangeeft krijg je best of both worlds: relaxed elektrisch rijden kan, maar even een potje sturen ook.

We keren terug naar Milaan, waar de samenwerking tussen Baracuta en Jaguar wordt gevierd in een oude kerk vol hippe mensen die gewoon hun G9 dragen, terwijl de cocktails onder de bedwelmende beats van de DJ rondgaan. Als dit de opmaat is van nieuwe creativiteit voor beide merken, dan kan er nog veel moois komen!