(advertorial)

In de ochtend – als je toch al haast hebt – erachter komen dat je nog moet tanken, dat is vrij onhandig. Met de elektrische auto’s van Kia zul je dat probleem niet snel hebben: haal ’s ochtends je auto van de wallbox en vertrek met een volle lading. Heb je geen wallbox of laadpaal aan huis? Met de Kia EV6, die een actieradius tot wel 528 kilometer (WLTP) heeft, hoeft de gemiddelde Nederlander maar één keer per week te laden. En dat is precies de gedachte van Kia: hun auto’s moeten het leven makkelijker maken.

Hetzelfde geldt voor de modellen van het merk die geleverd worden als Plug-in Hybrid, en in zekere mate ook voor de normale Hybrid. Door het zuinige karakter van een Kia Hybrid sta je minder vaak bij het tankstation. Maar ook daarbuiten maakt Kia het leven van de bestuurder makkelijker en meer ontspannen. Neem bijvoorbeeld de Kia Connect-app, waarin je ziet hoever je elektrische auto of Plug-in Hybrid is opgeladen en wanneer je dus weer op pad kunt gaan. Bij sommige nieuwe modellen laat de app ook zien of de deuren op slot zijn en waar je de auto hebt geparkeerd. Wel zo handig als je ergens in het centrum van Amsterdam staat.

In 4,5 minuut 100 kilometer bijladen

Het laden van een elektrische auto gaat bij Kia overigens razendsnel. Na 4,5 minuut snelladen kun je met de EV6 weer 100 kilometer rijden. Bestel die koffie dus maar om mee te nemen, want die krijg je in zo’n korte tijd niet op. Ook tijdens het rijden maakt een Kia je leven relaxter; zo krijg je een seintje wanneer de auto vóór je bij het verkeerslicht wegrijdt en zijn er nog talloze andere features die je helpen bij het autorijden of de rit gewoon wat aangenamer maken.

Heb je ergens stroom voor nodig, maar zijn er geen stopcontacten in de buurt? Met Vehicle-to-Load dient jouw Kia als volwaardig stopcontact en kun je allerlei zaken inpluggen, van een koffiezetapparaat tot een minikoelkast voor op de camping of bijvoorbeeld je elektrische mountainbike. Je kunt zelfs tijdens het kamperen een verlengsnoer aansluiten om je tent te verlichten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Welke Kia past bij jou?

Kia heeft nu voor iedereen een elektrisch of een geëlektrificeerd model. Zo bestaat het aanbod momenteel uit drie EV’s (later dit jaar volgt de vierde: de zevenzits EV9), vijf Plug-in Hybrid- en drie Hybrid-modellen. Benieuwd welke Kia bij jou past?