(advertorial)

Kia heeft nogal de neiging ver uit de buurt van gebaande paden, uitgekauwde clichés en lijnen der verwachting te blijven. Liever gaan ze net wat verder dan wat je op je vingers kon natellen of waar je de klok op gelijk kon zetten. De Koreanen verrassen je liever met auto’s die bijzonder zijn, die blijven intrigeren, die een duidelijke meerwaarde hebben boven ‘droog vervoer van A naar B’. Precies zo’n auto is de Kia ProCeed.

Pure flexibiliteit

Neem alleen al zijn vorm: hij lijkt een stationwagen, maar is dat niet. Daarvoor loopt zijn daklijn veel te rap naar beneden, wat veel meer bij een coupé past. En zo is die ProCeed eigenlijk een kruising tussen een coupé en een station – een zeldzame combinatie waarvoor ooit de benaming ‘shooting brake’ werd uitgevonden. Je rijdt er dus sowieso uiterst exclusief bij in een ProCeed. Het mooie is dat je dus wel het fraaie lijnenspel hebt van zo’n shooting brake, maar dat zijn onhandigheden (zoals maar twee portieren…) zijn geëlimineerd. Sterker nog: veelzijdiger wordt een auto haast niet. Je kunt in de kofferbak al 594 liter (!) bagage kwijt. En dankzij de in drie delen neerklapbare achterbank kunnen er ook lastige lange spullen mee, terwijl er ruimte blijft voor eventuele passagiers. Hoe bedoel je flexibel..?

204 pk!

Daarnaast rijdt de ProCeed minstens zo sportief als hij eruitziet, zonder ook maar de minste concessie te doen aan het rijcomfort. Uiteraard is de ProCeed voorzien van alle denkbare moderne veiligheidselektronica, waaronder autonome noodremassistentie, vermoeidheidsherkenning en actieve rijbaanassistentie. Doe daar een zalige zeventraps automatische versnellingsbak bij, en een pittige motor die minstens 140 pk, maar eventueel zelfs 204 pk levert, en er blijft verrassend weinig te wensen over…

Of toch liever een CUV..?

Het is geen wonder dat SUV’s tegenwoordig zo populair zijn. De hoge zit, waardoor je dat ‘king of the road’-gevoel krijgt dat bij het stoere uiterlijk past – wie valt daar nou niet voor? En je hebt ook nog eens een veel beter uitzicht over alles wat er vóór je gebeurt, wat extra veiligheid garandeert. Gelukkig kun je bij Kia ook op dit gebied je hart ophalen. Een van de meest recente sterren in het gamma is de XCeed. Ook voor de XCeed hebben de ontwerpers zich uitgebreid laten inspireren door coupés, wat je aan zijn aflopende daklijn en fraaie, afgewogen proporties onmiddellijk kunt zien. Je kunt het dus gerust een CUV noemen. Zo koppelt de XCeed het superieure SUV-gevoel moeiteloos aan een design dat stijl, stoerheid en elegantie weet te combineren. Hij is krachtig, ruim, veelzijdig én is voorzien van alle luxe die je van een Kia mag verwachten. En mocht dit alles je nóg niet overtuigen, dan herinneren we je er nog even fijntjes aan dat je op elke Kia een volstrekt unieke 7 jaar (zeven jaar!) garantie krijgt.