(advertorial)

Klaar met het voorspelbare, met doorsnee, met ‘gewoon’? Maak kennis met het nieuwe vlaggenschip van Kia: de volledig elektrische EV9. Een baanbrekende zevenzits SUV met een onderscheidend design, een duurzaam interieur en de nieuwste technologie.

Het gedurfde ontwerp van de EV9 is met niets anders te verwarren. De robuuste, strak getekende carrosserie staat op Kia’s unieke EV-architectuur die zorgt voor een vlakke vloer en maximale ruimte voor de inzittenden. Op alle drie de zitrijen ervaar je een comfortabel lounge-gevoel, dat nog verder wordt versterkt door de optionele draaibare stoelen wanneer je kiest voor een zeszits configuratie. Voorinzittenden worden getrakteerd op infotainment met een drievoudig panoramadisplay, terwijl iedereen aan boord kan meegenieten van het premium geluidssysteem.

KIA EV9 advertorial TopGear (voorkant rijdend)

Met zijn accucapaciteit en efficiënte aandrijflijn haalt de EV9 een rijbereik van tot wel 563 kilometer volgens de WLTP-standaard. Dit betekent voor veel bestuurders dat ze maar één keer in de week bij hoeven te laden. Dat kan ook nog eens met een zeer hoog tempo: dankzij de 800-volt laadtechnologie kan de EV9 na 15 minuten snelladen weer 239 kilometer rijden.

Je kunt de acculading ook inzetten voor Vehicle-to-Load – gebruik de EV9 als stopcontact – of voor Vehicle-to-Grid, waarbij je stroom teruggeeft aan het net. De Kia EV9 is hiermee bijzonder toekomstbestendig. Ook is hij uitzonderlijk praktisch, want wie op zoek is naar vermogen en een hoog trekgewicht, kan kiezen voor de e-AWD-versie – die kan tot 2.500 kilo trekken, een nieuwe standaard voor elektrische SUV’s.

Met indrukwekkende prestaties, een grote actieradius en een ruim en technologisch geavanceerd interieur voor zeven is de Kia EV9 een uniek aanbod. Vanaf november staat hij in de showroom, maar hij is nu al te bestellen – onder meer als riant uitgeruste Launch Edition – vanaf 67.995 euro. Meer weten? Ontdek de EV9 hier.