(advertorial)

Een béétje meer performance – we kennen letterlijk niemand die dat niet zou willen. Maar om van je auto nou meteen ‘een project’ te maken… Om er allerlei ingewikkelde technische toestanden op los te laten, of er lelijke dikke uitlaten onder te gaan hangen – dat hoeft nou allemaal ook weer niet.

Goed nieuws: er is een eenvoudige manier om jouw auto beter te laten presteren, die helemaal niet moeilijk of peperduur is. Een beter luchtfilter! En in tegenstelling tot andere voordelige manieren om het ‘vermogen te verhogen’ boek je met het plaatsen van een beter luchtfilter écht bewezen resultaat.

Meer lucht is altijd beter

Jij weet ook wel: hoe meer lucht er in je motor terechtkomt, hoe beter hij presteert. Het fabrieksluchtfilter in jouw auto is niet per se het beste – die komen namelijk bij dé specialist vandaan: K&N. Dik 50 jaar geleden vonden zij het herbruikbare katoenen high-flow luchtfilter uit, en sindsdien zijn ze alleen maar hard aan het werk geweest om die techniek te verbeteren.

Het principe is simpel: een K&N-luchtfilter laat tot wel 40 procent méér lucht door, wat extra vermogen oplevert. Ga maar eens door een rietje ademen en daarna hardlopen; meer zuurstof betekent gewoon betere prestaties. Het schoolvoorbeeld van een niet al te ingrijpende maatregel die toch resultaat oplevert. Niet voor niets zie je op elke raceauto een sportluchtfilter.

Waar koop je K&N-luchtfilters?

Een K&N-luchtfilter voor jouw auto bestellen doe je eenvoudig op Winparts. Daar kun je niet alleen maar je filter kopen, maar ook reinigingsmiddel om het filter in topstaat te houden. Want inderdaad, K&N-luchtfilters zijn in veel gevallen te reinigen en te hergebruiken. Zo hoef je niet elke keer een nieuw filter te kopen bij de dealer. Zoek nu jouw luchtfilter van K&N op Winparts!