(advertorial)

Als kind had je niets liever gewild dan dat je LEGO® voertuigen echt tot leven kwamen en op eigen kracht door de kamer reden. De LEGO Groep snapt dat de kinderen uit de jaren ’80 en ’90 stiekem nog dezelfde droom koesteren. En dat de hedendaagse kinderen die droom delen. Daarom biedt je favoriete steentjesfabrikant nu sets aan die je met een app tot leven kunt wekken, voor een next-level LEGO bouwervaring.

Neem de LEGO Technic Liebherr Rupsbandkraan LR 13000. Nadat je de 2.883 stenen in elkaar hebt gezet, kun je deze reusachtige kraan met je smartphone of tablet bedienen via de CONTROL+ app. De Liebherr kan niet alleen rijden, maar je kunt de volledige kraan bedienen, van de draaitafel tot de giek en de lier. Daarnaast is de Liebherr Rupsbandkraan een mooie eyecatcher van maar liefst 100 centimeter hoog.

Via de CONTROL+ app kun je ook de LEGO Technic Audi RS Q e-tron die je hieronder ziet op eigen kracht laten rijden. En voordat het zover is, kan de LEGO® Builder app je helpen met het bouwen van deze rallyauto. Door de onafhankelijke ophanging ziet het rijden er realistisch uit. Deze set bestaat uit 914 stenen en het resultaat meet 37 centimeter in de lengte.

Door Augmented Reality (AR) komen modellen op een andere manier tot leven. De LEGO® Technic™ AR app gebruikt de camera van je smartphone of tablet om nieuwe details aan de LEGO Technic Yamaha MT-10 SP te ontdekken. Of leer meer over de fascinerende missie naar Mars via de LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance. Op het scherm van je smartphone of tablet verandert je woonkamer in het oppervlak van Mars.

Al deze LEGO sets laten je niet alleen genieten tijdens het bouwen, maar helpen je ook te begrijpen hoe de mechanismen in de voertuigen werken. Met de diverse apps til je je LEGO bouwervaring naar het volgende niveau. Voor welke set ga jij?

LEGO and the LEGO logo are trademarks of the LEGO Group. ©2023 The LEGO Group.