(advertorial)

Elke Sint of Kerstman droomt ervan: dat ultieme cadeau waarmee je iemand blijer maakt dan je ze ooit hebt gezien. Sta ons toe om een handje te helpen bij de zoektocht: deze drie LEGO-pakketten zijn een gegarandeerde hit bij jong en oud. Zolang de ontvanger maar een beetje gek is met auto’s, en met zelf dingen bouwen.

We beweren alsnog niet dat de keuze nu gemakkelijker is, trouwens. Want alle drie deze LEGO-pakketten mogen er zijn. We zetten ze even voor je op een rijtje.

LEGO Ferrari Daytona SP3

Tuurlijk, je wílde wel een echte Ferrari Daytona SP3 kopen, maar je moest zo lang dubben over de kleur, dat hij al was uitverkocht toen je een keuze had gemaakt. Dat had heus niets te maken met het prijskaartje van een slordige 2 miljoen euro. Goed nieuws: je kunt nu een LEGO Ferrari Daytona SP3 kopen.

Het pakket bestaat uit 3.778 delen en laat zich in elkaar zetten tot een model van maar liefst 59 centimeter lang, 10 centimeter hoog en 14 centimeter breed. De vleugeldeuren kunnen open en het targadak is eenvoudig te demonteren. Achter de stoelen ligt een gedetailleerde V12-motor met bewegende zuigers en een echt werkende versnellingsbak. De LEGO Ferrari Daytona SP3 is hier te bestellen voor een prijs van 449,99 euro.

LEGO Ferrari Daytona SP3 op kastje

Foto: © LEGO

LEGO McLaren F1-auto

Iets bescheidener, qua aantal delen en qua prijs, is deze McLaren F1-auto. Hij bestaat uit 1.432 onderdelen en oogt bijzonder realistisch dankzij de unieke samenwerking tussen het McLaren F1-team en LEGO. De juiste details en de echte sponsorlogo’s prijken op het model.

Bekijk de LEGO McLaren F1-auto van dichtbij en je ziet dat de zuigers van de V6-motor echt bewegen. Ook is er een differentieel, werkende besturing en een functionerende ophanging. Als je klaar bent met bouwen, dan meet het model 65 centimeter bij 27 centimeter bij 13 centimeter. Voor 199,99 euro haal je de F1-auto in huis.

LEGO McLaren F1-auto op kastje

Foto: © LEGO

LEGO DeLorean uit Back to the Future

Fans van de Back to the Future-films (en wees eerlijk, wie is dat nou niet?) zullen zielsgelukkig zijn met deze LEGO DeLorean DMC-12. Zeker omdat dit LEGO-pakket zich op drie verschillende manieren laat opbouwen, afhankelijk van welke uitvoering van de legendarische tijdmachine je wilt: de auto uit het eerste deel, de vliegmachine uit deel twee of de versie die naar het Wilde Westen ging uit deel drie. Of bouw ze een voor een – zo blijf je lekker bezig.

De LEGO DeLorean uit Back to the Future bestaat uit 1.872 steentjes en als hij klaar is, is hij 35 centimeter lang, 19 centimeter breed en 12 centimeter hoog. Uiteraard zijn Marty McFly en Emmett ‘Doc’ Brown aanwezig in de set, net als de flux capacitor. Deze tijdmachine scoor je hier voor een prijs van 199,99 euro.

vleugeldeuren LEGO DeLorean Back to the Future

Foto: © LEGO

Zijn deze drie LEGO-pakketten niet wat je zoekt? Kijk op lego.com voor een haast onuitputtelijke selectie van andere bouwpakketten. Fijne feestdagen!