(advertorial)

Mazda pakt dingen van oudsher net iets anders aan. Niet omdat het anders kán, maar omdat het beter móét. De Mazda CX-5 is daar het ultieme bewijs van. Geen eenheidsworst, maar een krachtig design dat meteen laat zien dat rijplezier centraal staat. Zijn dynamische lijnen maken onmiddellijk duidelijk dat de CX-5 méér wil dan alleen vervoer zijn: hij wil je een onvergetelijke rijervaring bezorgen.

De bestuurder centraal

Het draait bij de Mazda CX-5 maar om één ding: de mens. Vandaar dat het dashboard volledig op de bestuurder is gericht. En vandaar dat G-Vectoring Control, Mazda’s slimme aandrijftechnologie, de ingrepen van de bestuurder in lastige omstandigheden niet corrigeert, maar aanvult. Zo blijft hij (of zij, natuurlijk) volledig betrokken bij het rijden. Hij wordt als het ware één met zijn auto. En dat is ook precies wat Mazda voor ogen had, want ook de CX-5 is ontworpen vanuit de Jinba Ittai-filosofie: de eenheid tussen paard en ruiter. Je zou hem eens een keer moeten rijden; dan weet je precies wat ze daarmee bedoelen.

De eigenzinnigheid van Mazda blijkt ook uit de SKYACTIV-technologie. SKYACTIV staat voor een heel scala aan maatregelen die erop zijn gericht het brandstofverbruik laag te houden. Lichte materialen, zuinige motoren en slimme technische oplossingen. Dus, hoge prestaties en toch een lage uitstoot: SKYACTIV zorgt ervoor.

Stijlvol en modern

Het volledig nieuwe interieur van de Mazda CX-5 is gemaakt om mensen op hun gemak te stellen. Daarvoor zorgen bijvoorbeeld de riante hoeveelheid ruimte en de mooie materialen, die met typisch Japanse toewijding zijn verwerkt in een even smaakvol als toegankelijk design.

Onderweg zorgt de Mazda CX-5 voor de nodige gemoedsrust: je weet dat hij je bijstaat met de modernste veiligheidstechnologieën. Van radargestuurde cruisecontrol tot een systeem dat automatisch remt voor voetgangers die weer eens meer met hun telefoon dan met iets anders bezig zijn: de CX-5 heeft het.

Probeer de Mazda CX-5 zelf

Maar boven alles is de Mazda CX-5 gemaakt om in te rijden, écht te rijden. Daarom rij je de CX-5 nooit alleen, maar samen – met hem. Drive Together, noemen ze dat. En nogmaals: als je meteen wilt weten wat we daarmee bedoelen, hoef je hem alleen maar een keer te rijden. Geïnteresseerd? Klik dan hier.