(advertorial)

Dat een SUV tot de meest praktische auto’s behoort, weten we allemaal. Peugeot maakt de 5008 SUV nog praktischer door plaats te bieden aan zeven personen! Achterin de Peugeot 5008 SUV zijn drie even grote, individuele en volledig verstelbare stoelen geplaatst. En dankzij twee wegklapbare en uitneembare stoelen creëer je met gemak een derde zitrij.

Bijzonder praktisch is de handsfree achterklepbediening. Met een voetbeweging onder de achterbumper wordt de elektrisch bedienbare achterklep snel en moeiteloos geopend en gesloten.

Ook praktisch: in de bagageruimte is er ruimte voor de Peugeot e-Kick. Een opvouwbare elektrische step, of de e-Bike eF01 (een elektrische vouwfiets) die door middel van het verwijderbare dockstation kunnen worden opgeladen.

Binnenin de Peugeot 5008 SUV

De nieuwe Peugeot 5008 SUV is voorzien van de nieuwste uitvoering van de i-Cockpit. Naast een compact stuur en een groot 8-inch touchscreen is de 5008 SUV standaard uitgerust met een digitaal head-up display in HD. Helder en overzichtelijk met een diagonaal van 12,3 inch.

De voorstoelen hebben een pneumatisch massagesysteem, heerlijk voor langere afstanden. Je hebt bovendien een premium audiosysteem van Focal en groot panoramisch schuif- en kanteldak.

Veiligheid voorop

De nieuwe Peugeot 5008 SUV beschikt over een scala aan veiligheidssystemen, de zogenaamde Advanced Driver Assistance Systems. Denk aan Advanced Grip Control met Hill Assist Descent Control (HADC), Active Safety Brake, Distance Alert, Active Lane Departure Warning System, vermoeidheids­herkennings­systeem, grootlichtassistent, verkeersbordherkennings- en snelheidsadviessysteem, adaptieve cruisecontrol met stopfunctie (op de automaat), actieve dodehoekbewaking, actieve parkeerhulp en een 360°-camera.

Overigens zijn niet alle genoemde opties standaard, dus laat je daarover bij je dealer informeren. Klik hier om nog meer over de Peugeot 5008 SUV te weten te komen. Of boek gewoon alvast een proefrit. Waarom niet?!