(advertorial)

We hebben het al eens eerder gehad over BMW Private Lease. Maar waarom zou je voor een nieuwe auto kiezen als het aanbod van tweedehands auto’s zo mooi lijkt. Denk toch maar even twee keer na voordat je voor een occasion kiest, want een nieuwe auto kan vaak een stuk leuker zijn.

De laatste technologie

Elk jaar worden de auto’s steeds weer een beetje veiliger en vriendelijker voor het milieu. De ontwikkelingen op dit gebied volgen elkaar in snel tempo op, dat je met een auto van een paar jaar al snel achterloopt. Je bespaart hierdoor een hoop brandstof, wat het een stuk betaalbaarder maakt om een nieuwe auto te bezitten. En dan wordt een premium merk als BMW opeens een stuk realistischer.

Multimedia is up-to-date

Daarnaast is multimedia ook een gebied waar je alweer snel achterloopt met een oudere auto. Neem bijvoorbeeld een auto van tien jaar oud. Het is bijna onmogelijk om daar fatsoenlijk je mobiele telefoon op aan te sluiten. Je bespaart jezelf een hoop gedoe en frustratie als je met een paar klikken je telefoon met je BMW 1 Serie verbindt. Dit wordt mogelijk gemaakt door de iDrive-controller op de middenconsole. Hiermee kan je jouw mobiele telefoon gewoon in je broekzak laten zitten. Vervolgens verschijnen alle apps op het dashboard via het infotainmentscherm.

Betrouwbaarheid

Daar sta je dan met je auto langs de weg. Leuk dat je wat extra kon besparen bij de aanschaf, maar het was fijn geweest als die aankoop je ook ergens had gebracht. Als je auto net uit de fabriek in Beieren komt rollen, heb je dat risico niet. Met een nieuwe auto hoef je niet constant bang te zijn dat je auto het vroeg of laat gaat begeven.

Je bent vaak goedkoper uit

Nu zou je kunnen denken dat je een hoop geld misloopt doordat een nieuwe auto meer afschrijft dan een tweedehands exemplaar. Maar een occasion van enkele jaren schrijft alsnog aardig wat af. Kijk eens hier naar de tarieven van BMW Private Lease. Dan zul je zien dat je vaak goedkoper uit bent met een nieuwe auto.

Meer van TopGear