(advertorial)

Als je kickt op de stijl van de jaren ’70 is de kans groot dat je al eens verlekkerd hebt gekeken naar een horloge uit die tijd. Gewaagde designs, sprekende kleuren – nu retro populair is en vintage styling de toon zet, mag de vormgeving uit de seventies weer gezien worden. Maar een horloge van een halve eeuw oud is minder geavanceerd en kwetsbaarder dan je gewend bent. Wat als je de looks van toen zou combineren met de technische verfijning van nu?

Dat is precies de reden dat Tissot de PRX Automatic Chronograph ontwikkelde. Een sporthorloge vol 21e-eeuwse functies in de historische Tissot PRX-kastvorm uit 1978 – what’s not to like? Met een formaat van 42 millimeter en een gesatineerde stalen kast met de typische slanke, hoekige modelkenmerken spat de PRX Automatic Chronograph werkelijk van je pols.

Binnen de PRX-lijn springt de Automatic Chronograph eruit door de toevoeging van chronograaffuncties met contrasterende subdials, de zogeheten ‘panda’-wijzerplaat – of ‘omgekeerde panda’ wanneer het een donkere plaat met lichte subdials betreft. De meters op de 3-, 6- en 9-positie fungeren samen met de grote secondewijzer als stopwatch en geven de gemeten tijd nauwkeurig weer dankzij het automatische Valjoux-uurwerk met kaliber A05.H31, dat bovendien zorgt voor een verlengde gangreserve van maar liefst 60 uur.

Veel technische feitjes om maar te zeggen: de Tissot PRX Automatic Chronograph voldoet ook onderhuids aan de verwachtingen die zijn hoogwaardige uiterlijk wekt. Het horloge is waterbestendig tot 100 meter (10 ATM) en is voorzien van een ontspiegeld saffierglas, met aan de achterkant een volledig open kast zodat het mechaniek bewonderd kan worden. Super-LumiNova® op de wijzers en markeringen biedt een uitstekende afleesbaarheid in het donker en de drievoudige stalen vouwsluiting van de band zorgt dat je trotse bezit ook bij actief dragen blijft zitten waar het zit.

Enthousiast geworden over de Tissot PRX Automatic Chronograph? Dan rest alleen nog de vraag: ga je voor de zilveren wijzerplaat met zwarte subdials en roségouden wijzers en indexen, of de blauwe wijzerplaat met zilveren tellers? Bezoek snel je Tissot-dealer, maak je keuze en draag je favoriete stijl met trots uit. Of kijk eerst even op tissotwatches.com voor meer informatie.