(advertorial)

Tuurlijk, je wílde wel een echte Ferrari Daytona SP3 kopen, maar je moest zo lang dubben over de kleur, dat hij al was uitverkocht toen je een keuze had gemaakt. Dat had heus niets te maken met het prijskaartje van een slordige 2 miljoen euro. Gelukkig hebben we een hoop goed nieuws voor je. Je kunt nu een LEGO Ferrari Dayona SP3 kopen. Je hoeft geen kleur te kiezen, want hij is altijd rood.

Het tweede deel van het goede nieuws is dat – in tegenstelling tot de echte auto die als één deel geleverd wordt – de LEGO Ferrari Daytona SP3 uit maar liefst 3.778 delen bestaat. Uiteindelijk verschijnt er een LEGO model van maar liefst 59 centimeter lang, 10 centimeter hoog en 14 centimeter breed. Daarbij heeft de LEGO Daytona SP3 een aantal fantastische details.

Zo kunnen de vleugeldeuren echt naar boven open en is het targa-dak eenvoudig te demonteren. Achter de stoelen ligt een gedetailleerde V12-motor met bewegende zuigers en een echt werkende versnellingsbak. Verder zullen alle liefhebbers van de SP3 de bijzondere uiterlijke kenmerken herkennen op het LEGO model.

Qua schaal past de LEGO Ferrari Daytona SP3 perfect naast de LEGO Lamborghini Sian. De Ferrari is direct te bestellen voor een prijs van 399,99 euro. Nog leuker dan bij de echte: deze Ferrari is volledig onderhoudsvrij en je hebt geen last van de benzineprijzen. Wij zouden het wel weten.