Advertisement

(advertorial)

Eindelijk! De zomerstop is bijna achter de rug en het F1 seizoen gaat weer van start met de Grote Prijs van België op Spa-Francorchamps.

Hoewel er al iets meer dan de helft van alle races zijn gereden, heeft de tweede seizoenshelft alles in zich om daverend te worden. De dynamiek bij Ferrari, de opmars van Mercedes en natuurlijk de verdeling van de stoeltjes voor volgend seizoen… de komende weken zullen allesbehalve saai worden. Gelukkig is er een vaste waarde en dat is de GP Racegame, die ook weer gaat beginnen.

Eén van de vragen in de GP Racegame voor de GP van België is of Max Verstappen, die hard op weg is naar zijn tweede wereldtitel, de race voor minstens 15 rondes zal leiden. De Verstappen fans zullen deze vraag met ja beantwoorden, maar is dat wel verstandig?

Gemiddeld aantal ronden Verstappen aan de leiding

Als we kijken naar alle races in 2022, heeft Verstappen in totaal 308 ronden aan de leiding gereden. Er zijn dit seizoen 13 races geweest en dat betekent dat Verstappen gemiddeld per race 23,69 ronden op kop heeft gelegen. Maar dit is een gemiddelde; op Silverstone leidde hij maar 4 rondes. En Verstappen heeft dit seizoen in slechts 3 races níet aan kop gereden.

Max Verstappen de GP van België

Verstappen in België

In 2021 vond er een bijzondere race plaats. Of beter gezegd: van een race was eigenlijk geen sprake. De regenval was zo heftig, dat de tijd werd volgemaakt met rode vlaggen en het wachten op betere weersomstandigheden. Die kwamen er niet en de race (twee ronden) werd uitgereden achter de Safety Car, wat een halvering van de punten betekende. Verstappen won die race en leidde de optocht zelfs even.

In alle andere races wist Verstappen de race op Spa nog nooit te leiden. In die zin is dit circuit hem niet gunstig gezind als het gaat om de koppositie tijdens de race. Maar in Spa kan er altijd van alles gebeuren dus wie weet wat de race dit jaar voor Verstappen in petto heeft…

GP Racegame: GP van België 2022

Hoeveel ronden rijdt Verstappen aan de leiding? Welk team heeft de snelste pitstop? Beantwoord nu de vragen van de GP Racegame.  Heb jij alle voorspellingen goed, dan win je € 2.500! Klik hier om mee te doen!