Verkeershandhaving moet worden overgelaten aan de politie en laten grappenmakers maar doen waar zij goed in zijn: grappen maken! Als de politie zich op dit vlak gaat begeven, wordt het al snel goedkoop en fantasieloos.
 
Waar er volop dieven en andere criminelen los rondlopen en alle aandacht vragen, heeft de Utrechtse politie vandaag tijd vrijgemaakt om een persbericht uit te sturen dat een bekende presentator van een Engels autoprogramma met een snelheid van 450 km/u zou zijn betrapt in zijn Bugatti Veyron op de Lirpaweg in Leidsche Rijn. En Lirpa is omgekeerd ‘april’.
 
Schuddebuikend lezen we verder dat de 47-jarige J.C. de in Nederland uitgevonden flitspaal in het land van herkomst te snel af wilde zijn. Daarna nog een hoop blabla over het feit dat de auto opgevoerd was en dat het kenteken vanwege de astronomische snelheid op de gemaakte foto niet te lezen was. “De verdachte werd aangehouden”, zo eindigt het bericht.
 
Kunnen we weer overgaan tot de orde van dag dames en heren van de hermandad en bespaar ons volgend jaar een dergelijke smakeloze aanval op onze lachspieren! Kijk gewoon naar Top Gear, dat is tenminste echt leuk.

Reacties