Vorig seizoen scoorde A1 Team Nederland onder leiding van Jan Lammers één overwinning in de A1 GP. Dat kan wellicht beter. Jeroen Bleekemolen is volgend seizoen opnieuw eerste rijder, terwijl het tweede stoeltje inmiddels is vergeven aan Arie Luyendijk jr.

Daarmee komt alvast een eind aan de geruchten dat Luyendijk volgend seizoen in de een team zou vormen met Jos Verstappen in de Amerikaande Champ Car series. Wellicht dat er daar nu een gaatje ontstaat voor Renger van der Zande.

Belangrijker is echter dat Bleekemolen en Luyendijk op 30 september aan de start verschijnen van de eerste A1 GP-race van het seizoen, op ons eigen Zandvoort. Van Bleekemolen weten we inmiddels wel zo’n beetje wat hij kan, maar het is goed om te weten dat ook Luyendijk als talent te boek staat. De 25-jarige zoon van Luyendijk sr. heeft al enkele seizoenen in de Amerikaanse Indy Pro Series achter de rug, waar hij al een paar keer op het podium stond. En vorig seizoen al in de voetsporen van zijn vader door aan de start te verschijnen bij een race op de fameuze Brickyard in Indianapolis. En dat is niet geheel toevallig de plek waar pa twee keer de Indy 500 won.

Na vorig jaar als vijfde te zijn geëindigd, wil A1 Team Nederland dit jaar beter presteren. Maar eerst wordt de nieuwe auto van het team op 12 augustus voor het eerst aan het publiek gepresenteerd. Dat gebeurd tijdens de Rizla Racing Days op het TT-circuit van Assen. Een week volgt nog een demonstratie tijdens Bavaria City Racing in Rotterdam.

Reacties