Feit: wie van auto's houdt, houdt vaak ook van goede films. Ja toch? Daarom leek het ons niet geheel onlogisch om voor jullie, onze gewaardeerde lezers, een mooie aanbieding te fiksen waarbij je een box met de beste crime-klassiekers met korting op de kop kunt tikken.

Het gaat om de dvd-verzamelbox Movie Classics: Crime, met daarin zes glimmende schijfjes met 617 minuten aan films die in je verzameling niet mogen ontbreken. Films waarmee acteurs als Charles Bronson, Clint Eastwood, Marlon Brando en Robert De Niro hun legendarische carrières aftrapten. De zes titels zijn: Death Wish, Dirty Harry, Bonnie & Clyde, The Offence, Taxi Driver en On The Waterfront.

Deze tjokvolle dvd-box kan van jou zijn – niet voor de standaard prijs van 24,95 euro, maar voor slechts 19,95 euro, plus 1,95 euro aan verzendkosten. Da's weinig. Da's niks! Klik dus snel verder en bestel die box met megafilms voor een prikkie. Doen!

Death Wish

Charles Bronson is een man op oorlogspad. Hij was een gedegen Amerikaanse zakenman, maar is nu een straatvechter. Nadat zijn vrouw en dochter bruut verkracht zijn, heeft hij zich deze mentaliteit aangemeten. Zijn missie: de straten te zuiveren van al het schorem, misdaad en oplichterij. Death Wish introduceert de onheilspellende schemering van New York, de achterstraatjes, de vieze metro en bevuilde straten. Met Hope Lange als Bronson's vrouw, en Vincent Gardenia als de New Yorkse politieman die bij dit alles betrokken raakt. Een verhaal vol misdaad en actie. (91 minuten)

Dirty Harry

Harry Callahan (Clint Eastwood) is een keiharde, door de wol geverfde agent. Zijn domein: San Francisco. Zijn bijnaam: Dirty Harry. Deze actieklassieker verschaft de nodige uitleg en bewijst waarom de reputatie van Clint Eastwood als topacteur en filmmaker onaantastbaar is. Vanaf de daken houdt een scherpschutter (Andy Robinson), die reeds tweemaal toesloeg en zichzelf Scorpio noemt, de stad onder schot. Harry zal hem te grazen nemen – goedschiks of kwaadschiks, wat 'het systeem' ook voorschrijft. Don Siegel, die de film volledig op locatie opnam, integreert de stad perfect in Dirty Harry, een methode die hij ook in de vier vervolgfilms met succes toepaste. De eerste film blijft hoe dan ook een van de spannendste politiethrillers ooit gemaakt. (99 minuten)

Bonnie & Clyde

Bonnie Parker (Faye Dunaway) en Clyde Barrow (Warren Beatty) trekken rond in het zuidwesten van Amerika, in de tijd van De Grote Depressie. Zij beginnen op een zeer naïeve manier aan hun misdaadcarriere, want eigenlijk willen zij niemand kwaad doen. Het is het avontuur wat hen aantrekt. Wat echter eerst een onschuldig spel leek, wordt plotseling een hel van afschrikwekkend geweld. Ze houden van elkaar… En voordat we het zelf weten, gaan we ook van hen houden. (110 minuten)

The Offence

Na jaren dienst als politieman heeft Johnson (Sean Connery) heel wat geweld en brutaliteit opgekropt. Hij waant zich beter dan de criminelen die hij oppakt, maar in feite is er weinig verschil, ware het niet dat zijn woede innerlijk is opgeslagen. Wanneer Johnson een zaak van kindermishandeling krijgt toegewezen, knapt er iets in hem. Hij verliest volledig de controle. Tijdens een confrontatie met de vermeende kinderverkrachter barsten de frustraties los die zich in zijn twintigjarige loopbaan hebben opgestapeld. Baxter, de beschuldigde in deze zaak, herkent de woede bij Johnson. Was Johnson ooit zelf het slachtoffer van kindermishandeling of misbruik? Hij ondervraagt de verdachte zo gewelddadig dat deze er het leven bij laat. Zijn vrouw en de onderzoeksofficier proberen uit te zoeken waar deze woede vandaan kwam. Johnson onthult stelselmatig zijn beweegredenen aan zijn overste Cartwright. The Offence is een spannende thriller met imponerend acteerwerk. (105 minuten)

Taxi Driver

Travis Bickle (Robert De Niro) is een getraumatiseerde Vietnam-veteraan met slaapproblemen. Hij werkt lange nachten als taxichauffeur. Het kille en gewelddadige leven dat hij om hem heen ziet, dompelt hem onder in eenzaamheid. Een serie frustrerende gebeurtenissen en de wanhopige relatie met een 14-jarige prostituee dwingen hem tot een vernietigende actie. De climax van dit verhaal is één van de krachtigste en meest aangrijpende scènes uit de filmgeschiedenis. (109 minuten)

On The Waterfront

Johnny Friendly leidt de vakbond van New Yorkse havenarbeiders. Hij eist dat alle leden een deel van hun loon aan hem afstaan. Wie dat weigert, verliest zijn baan; wie klaagt, wacht iets ergers. Terry Malloy (Marlon Brando) wil in opstand komen tegen zijn baas, maar zijn broer is de rechterhand van Friendly en Terry staat dus machteloos. Wanneer zijn broer op brute wijze wordt vermoord, slaan bij Terry alle stoppen door. On The Waterfront werd bekroond met 8 Oscars® voor onder andere Beste Acteur (Marlon Brando) en Beste Film. (103 minuten)

Klinkt goed allemaal, nietwaar? Klik snel door om deze box te bestellen voor slechts 19,95 euro (plus 1,95 euro verzendkosten). Veel kijkplezier!