Het lijkt erop dat de Detroit Motor Show (of North American International Auto Show, zoals ie officieel heet) gestolen wordt door twee Japanse luxemerken. Eerst was daar die heerlijke Lexus LC 500, en nu komt Acura met deze Precision Concept. Boem!

Acura is, dat weet jij natuurlijk, het luxemerk van Honda. Het werd ooit (in 1986) opgericht om Noord-Amerikanen te verleiden die geen zin hadden om een smak geld neer te tellen voor 'een Hondaatje'. Een trendsettend idee, want Toyota en Nissan volgden al snel met respectievelijk Lexus en Infiniti. De legendarische Honda NSX werd in de VS en Canada dan ook als Acura NSX verkocht en dan is je nieuwe merknaam wel zo'n beetje gevestigd, dachten we zo. Overigens wordt Acura inmiddels in meer landen verkocht (China, Rusland, Midden-Oosten), maar nog altijd niet in Japan.

Deze Precision Concept is, zo vinden ze bij Acura, de voorbode van een totaal nieuwe weg. Nu zeggen ze dat altijd van een concept, maar in dit geval zou het nog wel eens kunnen kloppen. Acura maakt namelijk vooral SUV's en grote sedans, die allemaal een nogal veilige, wat belegen indruk maken. Da's bij deze jongen wel anders! Spannende lijnen (heel veel lijnen, dat wel) die een leven vol avontuur en sportiviteit beloven. De grille is totaal anders dan die van de huidige modellen en zullen we (ideetechnisch, dan) zeker op toekomstige Acura's zien.

Het interieur is hyperfuturistisch. Het draait allemaal om hi-tech en 'zwevende objecten' (de stoelen, het dashboard: alles moet de indruk maken niet vast te zitten. Typisch concept-spul, maar wel fraai. Datzelfde geldt voor grapjes als het feit dat de auto je scant en herkent en dan zichzelf helemaal op jou instelt: spiegels, je favoriete muziekjes, meestgebruikte wegenkaarten en rijmodi: alles staat al voor je klaar. Wat voor motor erin ligt? Geen idee: waarschijnlijk geen – het gaat puur om het uiterlijk.

Of we de Precision ooit in het echt zullen meemaken? We vermoeden van niet. Het zal (helaas..!) wel weer bij de gebruikelijke 'stijlelementen van' blijven. 

 

Reacties