Een nieuwe dag, een nieuwe supercar van een onbekend merk. Het Spaanse Aspid heeft de wereld al eerder op snel spul getrakteerd in de vorm van een paar vreemd uitziende roadstertjes, maar daarmee hebben ze niet al te veel potten weten te breken aangezien jij nog steeds niet weet wie ze zijn. Nu is het ze menens.

Dit is de GT-21 Invictus, en zoals je kunt zien is hij behoorlijk pissig dat hij de Batmobile niet mocht zijn. Z’n kwaaie koplampen priemen uit hun vederlichte behuizingen waarachter we, heel verrassend, een stel open voorwielen vinden. Flinke spoilers links en rechts geleiden de luchtstroom op hoge snelheid. Z’n lage cabine biedt (met moeite, gokken we) plaats aan vier personen. Geef het geheel een matgrijs kleurtje, en de onderlippen van kleine kinderen zullen gaan trillen bij het zien van het monster. Die van ons ook, trouwens. Brrr.

De GT-21 Invictus zal met de hand worden gebouwd en tot op de afstemming van het onderstel aan de wensen van de klant worden aangepast. Als alles volgens plan verloopt, zullen de auto’s worden verkocht door twintig dealers in heel Europa. Dankzij het gebruik van aluminium uit de luchtvaart en verschillende high-strength staalsoorten en composietmaterialen, weegt de Invictus slechts 990 kilo. Hij gebruikt een BMW V8 van 450 pk en een versnellingsbak met dubbele koppeling en schakelflippers om medeweggebruikers z’n stof te laten eten. Dit alles vertaalt zich in een 0-tot-100 sprinttijd van minder dan drie seconden en een topsnelheid van meer dan 300 km/u. Mooie cijfers, maar natte-vingerwerk natuurlijk, zoals eigenlijk altijd het geval is bij dit soort kleinschalige projectjes.

Ons advies aan Aspid is dan ook: bouw eens een testexemplaar, en breng ‘m dan even langs. Dan proberen we graag even uit hoe snel ie nou echt is.

 

Reacties