Wie is er niet groot mee geworden? James Bond sprak tot ieders verbeelding wanneer hij in zijn Aston Martin DB5 stapte, slechteriken opspoorde met de radar in zijn middenconsole en ze neerknalde met de mitrailleurs achter zijn knipperlichten. Stijlvoller werd het niet, en Aston Martin kon zich geen betere reclame wensen.

De DB5 waarin Sean Connery destijds reed, is gisteren geveild voor het goede doel. De auto is in originele staat – niet perfect dus – maar is wel compleet met onder andere ronddraaiende kentekenplaten en een schietstoel. Hij bracht 2,9 miljoen pond op (3,3 miljoen euro). De koper is een verzamelaar uit Ohio, die de auto ongewijzigd in zijn privémuseum gaat zetten. Naast de Aston krijgt hij ook een leuk reisje naar GoldenEye Resort in Jamaica, waar Ian Fleming zijn Bond-boeken schreef; plus een compleet op maat gemaakt pak ter waarde van 30.000 pond, gemaakt door dezelfde kleermaker die Sean Connery in allevier zijn Bond-films kleedde.

Deze specifieke Aston schitterende in de films Goldfinger en Thunderball, en werd door de vorige eigenaar in 1969 op de kop getikt voor 12.000 dollar. Toch was de beste man teleurgesteld in de opbrengst, want hij had een paar honderdduizendjes meer verwacht. Tja.

Reacties

Meer van TopGear