Nee, dit is niet een of andere spannende cabriolet van Audi. Het is wel een concept-car die door het leven gaat als Cross Cabriolet Quattro.

Audi laat hem zien tijdens de Autoshow van Los Angeles.

Dit studiemodel dient geen ander doel dan ons alvast bekend te maken met het uiterlijk van de Q5 die we over niet al te lange tijd gaan zien. Daarom is het wel aardig om te vertellen dat deze cross-cabrio een stoffen kap heeft, maar daar gaat het niet om.

Belangrijker zijn de afmetingen, omdat die waarschijnlijk de basis zullen vormen voor het uiteindelijke productiemodel voor de Q5. Met een lengte van 4,62 meter en een wielbasis van 2,82 meter laat Audi zien goed te hebben gekeken naar een concurrent als de BMW X3.

Ook maakt Audi gelijk van de gelegenheid gebruik om de groeiende interesse voor dieselmotoren in de Verenigde Staten nog wat verder aan te wakkeren.

Ongetwijfeld zullen bij de Amerikanen de schellen van de ogen vallen als ze zien dat een 3,0-liter TDI motor een vermogen van 240 pk en een koppel van 500 Nm levert.

We weten even niet hoe het zit met de Amerikaanse emissie-eisen, maar als schoonste diesel ter wereld voldoet de V6 van Audi nu al aan ‘onze’ Euro 6-norm. En die wordt pas in 2018 actueel.

We zijn wel erg benieuwd of Audi voor de echte Q5 ook een beroep doet op Google en Bang & Olufsen. Het navigatiesysteem van de Cross Cabriolet Quattro is namelijk gebaseerd op Google Maps, terwijl B&O zijn best deed voor het audiosysteem. Begin volgend jaar weten we meer.

Wij adviseren de ontwerper trouwens om nog even te blijven oefenen. Misschien dat z’n collega op de afdeling Zaag-een-R8-tot-cabrio hem nog wat kan leren…

Reacties

Meer van TopGear