Het mag dan deze keer niet zo makkelijk zijn geweest als voorgaande jaren, maar aan het eind van de 24 Uur van Le Mans stond Audi toch weer op de hoogste trede van het ereschavot. Het team van Peugeot eindigde met de 908 HDi op acht ronden achterstand, maar kan toch trots zijn op een fraaie tweede plaats.

De zevende overwinning van Audi op Le Mans is bijna een exacte kopie van de zege die het team vorig jaar haalde. Ook toen ging de R10 na 24 uur racen als eerste over de streep, en ook toen waren de Duitsers Frank Biela en Marco Werner en de Italiaan Emanuele Pirro de mannen die achter het stuur hadden gezeten. Maar toch heeft de rotsvaste reputatie van Audi in deze 24-uurs race een behoorlijke deuk opgelopen. Waar de Duitse bolides in voorgaande edities uitblonken in betrouwbaarheid, daar haalde nu slechts één van de drie équipes de finish. Eerder op de dag was een Audi R10 met een losgeraakt wiel van de baan geschoven, terwijl Mike Rockenfeller van de derde équipe in Tertre Rouge een zware crash maakte.

Ook daarom is het jammer dat er van de vooraf aangekondigde strijd tussen Audi en Peugeot nauwelijks sprake was. Hoewel de tweede plaats anders doet vermoeden, had de Peugeot van Sebastien Bourdais, Pedro Lamy en Michel Barge het ondertussen zwaar. Vlak voordat de race wegens zware regenval wat eerder werd afgevlagd, stond de 908 HDi nog in de pits. De monteurs waren maar net op tijd klaar om de tweede plaats veilig te stellen. Pescarolo Sport eindigde op de derde plaats.

Jan Lammers eindigde in dezelfde klasse overigens als negende. Best een knappe prestatie. Het team van Spyker had in de LMGT2-klasse minder reden tot juichen. Beide Spykers vielen voortijdig uit.

Reacties

Meer van TopGear