Wat een televisieserie al niet kan doen. Op de Engelse BBC is momenteel de serie Ashes to Ashes te zien, die zich afspeelt in de jaren ’80. Een belangrijke rol in die serie is weggelegd voor een vuurrode Audi quattro, de auto waarmee het huwelijk tussen Audi en vierwielaandrijving definitief zijn beslag kreeg.

Door het regelmatige optreden in de serie rijzen de prijzen voor tweedehands quattro’s momenteel de pan uit. Voor de Engelse importeur van Audi is dat reden genoeg om fijntjes te laten weten dat er zich nog ergens één heel bijzonder exemplaar van die Audi quattro bevindt. De auto in kwestie is sinds 1984 nog nooit op kenteken gezet en heeft om precies te zijn nul kilometer op de teller. 

Voor de juiste verzamelaar zijn dit soort auto’s een fortuin waard. Audi heeft de eveneens rode quattro al meerdere malen tentoongesteld, waarbij ook aanzienlijke sommen geld werden geboden om de auto van eigenaar te doen wisselen. Maar Audi heeft alle bieders tot nu toe resoluut de deur gewezen. Deze quattro is niet te koop. De locatie waar de auto is opgeslagen – geventileerd en ontvochtigd – wordt zelfs angstvallig geheim gehouden.

Puristen hebben ondertussen nog wat commentaar op de Audi quattro die in Ashes to Ashes over de beeldbuis raast. De serie speelt zich dus af in 1980, maar de auto die voor de serie gebruikt wordt dateert uit 1984. Dat zou dan weer te zien zijn aan de enkele koplampunits die in dat jaar werden gevoerd. Je moet het maar net weten.

Reacties

Meer van TopGear