Kijk, een paar schetsen van Audi's nieuwste conceptcar, die volgende maand in Frankfurt wordt onthuld. Ziet er boosaardig uit, niet?

We noemen 'm voor het gemak even de Quattro Concept – hoewel Audi zelf nog geen enkele naam heeft vrijgegeven, buiten bovenstaande titel. Het is de opvolger van het prachtige urQuattro-eerbetoon dat in 2010 op de autoshow van Parijs stond. Die auto was in de basis een ingekorte RS5 (de wielbasis was 15 centimeter korter), gebouwd van aluminium en koolstofvezel en het resultaat van tweeëneenhalf jaar werk.

Van deze nieuwe conceptcar mogen we iets soortgelijks verwachten. Denken we; want Audi heeft letterlijk nog geen enkele informatie vrijgegeven en houdt de single-frame lippen stijf op elkaar. Als de auto inderdaad voortborduurt op de vorige Quattro Concept, zal ie ook op een RS5-platform staan – misschien niet ingekort deze keer – en mogelijk geen 2,5-liter vijfcilinder hebben, maar de bekende 4,0-liter twinturbo V8, die in auto's als de RS6 en RS7 goed is voor 560 pk.

De conceptcar van drie jaar geleden woog slechts 1.300 kilo, dus hopelijk blijft dat aspect in ieder geval behouden, voor een alleszins prettige pk/gewichtsverhouding. De auto krijgt hoe dan ook vierwielaandrijving, aangezien het woord 'quattro' nogal vaak terugkomt in de schetsen.

Meer info volgt zodra we het hebben…

Reacties

Meer van TopGear