De trommels roffelen al flink voordat morgenochtend de poorten van de IAA openen voor de zoveelste autotentoonstelling. Alle merken zijn er klaar voor en hebben de afgelopen weken deels al hun kruit verschoten. Ook Audi liet al het nodige vooraf zien, zoals de Urban concept.
 
Het lijkt helemaal de mode te worden, elektrische tweezitters voor in de stad. In ieder geval maakt Audi er veel ophef over. Eerst een paar schetsen, dan de open variant, vervolgens computerbeelden en dan nu de echte plaatjes van het kleinood dat morgen op een schijf staat te draaien.
 
Het meest bijzondere is wel dat het dak samen met de portieren naar achter schuift. Dan nog moet er over een flinke rand gestapt worden om de 3,21 meter lange vierwieler te betreden. De actieradius bedraagt slechts 75 km, maar opladen duurt met een snellader 40 minuten.
 
Harder dan 100 km/u gaat de Urban concept niet en de acceleratie naar deze top duurt 16,9 seconden. Klinkt allemaal niet verbijsterend, maar de naam geeft al aan dat de Audi de stad waarschijnlijk nooit zal verlaten.

Reacties

Meer van TopGear