Het in Engeland gevestigde H& H Classic Auctions is het veilinghuis van Simon Hope en Mark Hamilton. Niet zomaar een veilinghuis, maar het grootste in Europa dat zich heeft gespecialiseerd in historische automobielen. In het verleden verwisselde er al menig bijzonder voertuig van eigenaar. Op 19 juni staat er echter een veiling van een geheel andere orde op het programma.

Dan komen er namelijk een groot aantal originele kleurtekeningen van de Engelse auto-ontwerper Trevor Fiore onder de hamer. De goede man heet eigenlijk Trevor Frost, maar gaf zijn naam in de jaren ’60 een Italiaans tintje. Misschien dacht hij wel dat hij daarna net zo goed zou kunnen tekenen als zijn mediterrane collega’s uit die tijd.

Fiore of Frost, afgaand op zijn tekeningen moeten we zeggen dat de man er best wat van kun. Op de veiling komen tekeningen voorbij die hij maakte voor Jaguar, Alvis, Lancia en Austin-Healey. Cabriolets, vierdeurs sedans en buitenissige sportauto’s. In alle gevallen gaat het om auto’s die in werkelijkheid nooit het levenslicht zagen. Maar we zien tekeningen die doen denken aan de Jaguar E-type en een schets die misschien wel de basis heeft gevormd voor de NSU RO80, ooit Auto van het Jaar. Heb je nog een lege plek aan de muur, kijk dan even op H&H Classic Auctions.

Reacties