Terwijl wij allemaal over de Galibier heen liepen te kwijlen, heeft Bugatti in het geheim een nieuwe supercar gebouwd. En niet zomaar eentje: een volledig elektrische, met 800 pk.

De auto staat volgens insiders op het chassis van een Bentley Continental GT, en zou niet bedoeld zijn voor publieke vertoning. De ingenieurs van Bugatti zouden het apparaat gebruiken om de mogelijkheden voor een elektrische supercar te onderzoeken en technologieën te testen, zo meldt AutoExpress.

Zo is momenteel het probleem dat, hoewel de auto fabelachtig snel accelereert, de hoeveelheid energie die daarbij verbruikt wordt zo enorm is dat de accu’s binnen een paar minuten leeg zijn. Tja, dat hadden wij op zich ook wel kunnen voorspellen. Maar aangezien het merk de Veyron ook koel heeft weten te houden door middel van tien (!) radiatoren, komen ze ook hiervoor vast wel met een oplossing.

In het verre verleden is er al eens een elektrische Bugatti gebouwd: de Type 56. Ook dat was oorspronkelijk een prototype, maar werd uiteindelijk in een zeer kleine oplage voor klanten geproduceerd. Laten we hopen dat met deze mysterieuze supercar hetzelfde gebeurt.

Reacties

Meer van TopGear