Het is alweer een paar dagen geleden dat Buick in Shanghai de Riviera Concept onthulde, maar het is zo’n verrassend fraaie auto dat we hem je niet wilden onthouden.

Zo heel af en toe laten de Amerikanen zien dat ze wel degelijk mooie auto’s kunnen ontwerpen. Een oude Corvette of een nieuwe Chrysler 300C kan ons best bekoren, maar verder laten we de Trailblazers en PT Cruisers doorgaans voor wat ze zijn. Vandaar dat we zo verheugd zijn over de komst van de Buick Riviera. Hoewel het nog maar een studiemodel is, hopen we dat het de voorbode is van een nieuwe Amerikaanse lente.

Want als dit de nieuwe toekomstige designrichting is voor Buick, dan zou het er zomaar toe kunnen leiden dat de nu wat bedaagde doelgroep – mannen met baarden en wollen truien – moet gaan uitzien naar een ander merk. Een Chinese designafdeling gaf de Riviera Concept vleugeldeuren en een modern en fraai gestileerd interieur. Vooral de voorkant vinden we uitermate geslaagd, de achterkant kan nog wel wat verse klei gebruiken. Alleen dat de auto in het donker nog het meest lijkt op een kermisattractie, is misschien een beetje jammer.

Met de Riviera Concept laat de Amerikaanse auto-industrie ook zien dat het de door George W. opgelegde milieumaatregelen eindelijk een beetje serieus begint te nemen. Buick neemt met deze auto een voorschot op een hybride aandrijflijn, die straks geproduceerd zal worden door de GM-fabriek in Shanghai. Overigens grijpt Buick met de Riviera terug op een beproefd succesnummer. Van 1963 tot en met 1999 voerde het merk een auto met deze naam, waarvan er in totaal 1,1 miljoen werden verkocht.

Reacties