Citroën-liefhebbers opgelet: komend weekeinde is CitroMobile, een beurs geheel en al gewijd aan Citroën. Het thema van dit jaarlijks terugkerende Nederlandse evenement is ‘kunst & design’ en daarvoor heeft de Nederlandse Citroën SM-club de Fransman Robert Opron weten te strikken.
 
Robert Opron was hoofd van de designafdeling van Citroën in de jaren ’70 en daarbij onder meer verantwoordelijk voor de Citroën GS, CX, meesterstuk SM (oké, in onze ogen) en de laatste generatie Citroën DS.
 
Opron zal op 7 en 8 mei aanstaande op de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen, waar CitroMobile gehouden wordt, met een team van Nederlandse designstudenten zijn genoemde Citroën-creaties herscheppen op grote canvas doeken. Zo kan het publiek genieten van hoe deze Citroëns er anno nu zouden kunnen uitzien. En om ons alvast lekker te maken, tekende Opron alvast een Audi A7/Mercedes CLS-tegenhanger voor Citroën als waardig opvolger van de DS.
 
Wat zullen we doen? De tekening doorsturen naar Citroën om ‘m te gaan bouwen of lekker in onze nostalgiebui blijven hangen?

Reacties

Meer van TopGear