Wat ontbreekt er nog aan de DS-lijn van Citroën? Een SUV/crossover-achtig geval natuurlijk. Met deze DS Wild Rubis conceptcar laat het merk op de autoshow van Shanghai zien hoe er vorm aan zoiets gegeven zou kunnen worden.

De plug-in hybride DS Wild Rubis is een forse knaap: 4,70 meter lang, 1,95 meter breed en 1,59 meter hoog. Hij is ook nog eens heel erg paars. Dat zijn nou niet direct ingrediënten voor een sierlijk voorkomen, maar toch krijgt deze DS het voor elkaar om er gedistingeerd en zelfs wat elegant uit te zien. Hij is gehuld in chromen accenten, en zijn front borduurt voort op dat van de werkelijk schitterende Numéro 9 conceptcar. Hij staat op 21-inch velgen en toont meerdere verwijzingen naar 'het robijnrode juweel' dat hij volgens Citroën is: z'n achterlichten, de subtiele licht-effecten rond het DS-logo.

Verdere informatie houdt Citroën vooralsnog voor zich, maar ze hebben ons wel getrakteerd op een paar foto's. Kijk er eens naar en bedenk maar vast of dit een voorwielaangedreven 20-procents-crossovertje voor jou zou kunnen zijn.

Reacties

Meer van TopGear