Tja, wat moet je doen als er even geen Top Gear op tv is? Wat dacht je van iedere vrijdag om 21.00 naar Discovery kijken, want dan begint een leuke reality-serie genaamd Die Ludolfs.
 
Wat is daar nou zo leuk aan, zul je je vast afvragen. Welnu, de kersverse serie gaat over vier ‘opvallende’ broers – een soort goedmoedige Duitse Tokkies. Ze (Peter, Günter, Uwe en Manni) wonen in een klein dorp in het Westerwald, waar het viertal de autosloperij van hun ouders en grootouders draaiende probeert te houden.
 
De sloperij is hun leefwereld en ze hebben – zoals je aan hun prachtige figuren kunt zien – weinig behoefte om hun grenzen te verleggen. Gelukkig met hun dagelijkse bezigheden, hun familie en af en toe de levering van een adembenemende wagen, leiden ze een rustig, kabbelend bestaan.
 
Als echte familiedieren hechten ze veel waarde aan familieherinneringen en ze hebben respect voor elkaar en hun omgeving en maken nergens een probleem van. Kortom, Die Ludolfs spelen het voor elkaar om het ‘gewoon doen’ tot een kunst te verheffen. Kijken dus, want geloof ons: het is echt lachen geblazen.
 
Waar je overigens ook even een kijkje kunt nemen is de website van de vier broers: www.dieludolfs.de.

Reacties