Hoewel het huidige modellenaanbod van Dodge ons nog niet zo kan bekoren, lijkt het erop dat het merk een redelijk zonnige toekomst tegemoet gaat. Er zouden namelijk plannen bestaan om de Dodge Demon en Dodge Hornet in prodoctie te gaan nemen.

En daarmee lijkt moeder Chrysler toch een aantal aardig hippe ijzers in het vuur te gaan leggen. De Dodge Demon is een concept voor een kleine cabriolet die dit jaar zijn opwachting maakte tijdens de Salon van Genève. Een eventueel productiemodel zou best wel eens het langverwachte Amerikaanse antwoord kunnen zijn op bijvoorbeeld de Mazda MX-5. Zeker in de Verenigde Staten krijgen veel liefhebbers hartkloppingen bij het idee dat de Demon wel eens op de markt zou kunnen komen. Wellicht dat ze wat meer gemoedsrust hebben nu ze weten dat het er waarschijnlijk van gaat komen. Chrysler is alleen nog op zoek naar een partij die de auto wil gaan bouwen.

Met de Dodge Hornet is het een vergelijkbaar verhaal. Die maakte als concept vorig jaar al zijn debuut, en lijkt op het kleine broertje van de al wat langer bestaande Nitro. Een productieversie van de Hornet zou betekenen dat Dodge zich ook in het compacte segment gaat begeven, iets wat niemand tot voor kort had durven denken. Ook voor deze kleine Horzel zoekt Chrysler nog naar een partner om het risico mee te delen.

Reacties

Meer van TopGear