Tenminste, als alles goed blijft gaan met Chrysler. Momenteel vergaat het het concern niet onaardig, en dus heeft Fiat-topman Sergio Marchionne onlangs geroepen dat er over twee jaar best wel eens een nieuwe Viper zou kunnen komen. Gewoon, omdat het kan.

Dat is fijn om te horen, want we dachten allemaal dat de knotsgekke supercar uit Detroit nu echt dood was. Z’n opvolger was wel al zo goed als klaar, maar zou in principe nooit gebouwd worden. Komt ie nu toch, dan zal er naar alle waarschijnlijkheid weer een 8,4-liter grote V10 onder de kap liggen. Deze zal worden aangepast met moderne MultiAir-techniek en daardoor zo’n 700 pk leveren.

Ook interessant is het feit dat Ferrari-ingenieurs zich nu met deze supercar mogen gaan bemoeien. Dat betekent dat de nieuwe Viper heel wat geciviliseerder zal rijden, wat we in eerste instantie jammer zouden vinden. Maar dat vermogen en dat allesverscheurende koppel zullen heel wat goedmaken.

Beeldmateriaal van de nieuwe Viper is al getoond aan insiders, en dat zijn wij natuurlijk niet. Mocht er meer bekend worden, dan lees je het hier.

Reacties