Worden er auto’s in Rusland ontwikkeld. Jawel, Lada natuurlijk! Maar bij het verzinnen van een tweede merk wordt het al moeilijker. Toch zit er wel degelijk beweging in het grote land, waar op dit moment grote aantallen van de meest waanzinnige topmodellen worden afgezet.
 
Maar dat geld kan natuurlijk ook volledig in eigen land worden gehouden, dat meent althans de bedenker van het merk E-Go, die een sportcoupé bouwt op een Mitsubishi onderstel, de Revolt. En nee, helaas, de naam doet een elektrische aandrijving vermoeden, maar daarvan vinden we niets terug.
 
Voorin een 3 liter V6 die met twee turbo’s tot 550 pk wordt opgezweept. Dit wordt via een zesbak op de achterwielen met 325/30 banden losgelaten. De remkracht moet enorm zijn met zes zuigers per wiel voor en vier achter.
 
Het bedrijf heeft nog geen foto’s vrijgegeven van het interieur. Dat moet zeer bijzonder worden, omdat diverse voertuigfuncties bediend kunnen worden vanaf een digitaal touch screen op het stuur. En liefhebbers, wat denken we ervan, maakt de Revolt enige kans of is het een kwestie van een overschot aan ego?

Reacties

Meer van TopGear