Nu Ford het destijds radicale maar inmiddels gedateerde New Edge-designtaaltje heeft laten varen, is het tijd voor een nieuwe, frisse ontwerprichting die voortborduurt op het ‘Kinetic Design’ van de huidige modellen. Onder de noemer ‘One Ford’ wil het merk ervoor gaan zorgen dat alle Fords – of ze nou uit de VS, Europa of Australië komen – onmiddellijk herkenbaar zijn als Fords. Een wereldwijd familiegezicht, dus. Deze Evos conceptcar geeft alvast aan welke kant dat op zal gaan.

Zaken als het silhouet van de auto, de smalle dakstijlen en de volgens Ford ‘zuivere maar karaktervolle’ lijnvoering zul je uiteindelijk terugzien op productiemodellen. Kijk vooral ook naar de grille: die zal in de toekomst op alle Fords prijken. De vleugeldeuren overigens niet, gokken we.

Uiteraard is de Evos een plug-in hybride, die alles bij elkaar zo’n 800 kilometer kan rijden op één lading en tank. Daarbij houdt hij jou nauwlettend in de gaten via een intelligent systeem dat Ford cloud computing noemt; het herkent de bestuurder en past automatisch de besturing, het motorgedrag en de bediening aan aan jouw wensen. Hij kan zelfs in je werkagenda kijken, waarbij we ons voorstellen dat hij een soort Turbo Boost-achtige Knight Rider-modus activeert als hij ziet dat je over vijf minuten op kantoor moet zijn voor een afspraak. Maar dat zal wel niet. Zucht.

Reacties

Meer van TopGear