Ach ja, de Amerikaanse pick-up. Wat ons betreft mogen daar eigenlijk alleen boeren en houthakkers in gezien worden, maar in Amerika rijden hele volksstammen in dit soort auto’s. En dan liefst nog dikker en bruter dan de fabrikant ze al maakt.

Neem nu de F-150 van Ford. Dat is niet voor niets de auto waar Ford er in zijn honderdjarig bestaan de meeste van maakte. En met zijn 5,4 liter V8 staat hij zeker zijn mannetje. Dat motorblok is voor veel tuners een bron van inspiratie. Zo introduceert Roush nu de F-150 Nitemare, een in nachtzwart uitgevoerd gevaarte met een vermogen van 445 pk en een koppel van 680 Nm. Om al die kracht enigszins de ruimte te geven, werd bovendien de snelheidsbegrenzer afgesteld op 170 km/u. Deze nachtmerrie van een auto is uiterlijk dus herkenbaar aan de zwarte lak, een voorspoiler en een zwarte grille.

Maar we zijn er nog niet. Vorig jaar liet Harley Davidson al zien dat ze ook wel eens een uitstapje maken naar de wereld van de vierwielers, toen het in Las Vegas de F-150 HD Concept liet zien. En die komt nu op de markt, met bijna dezelfde rapportcijfers als de F-150 van Roush. Alleen heeft die van Harley Davidon 5 pk meer, en is deze leverbaar in zwart of donkerpaars. En omdat het toch een Harley blijft, konden wat extra kilo’s chroom en enorme 22 inch velgen ook niet achterwege blijven. Het is maar wat je leuk vindt. De samenwerking met Harley Davidson legt Ford trouwens geen windeieren. Sinds 1999 zijn er al ruim 60.000 Fords verkocht waar de motorenfabrikant iets mee te maken had. Zoals we al zeiden, hele volksstammen…

Reacties

Meer van TopGear