Een wedstrijd tussen een Ford Mustang en een echt paard ontlokte Jeremy Clarkson ooit het commentaar dat hij zelfs een koe nog sneller had zien lopen. En ook toen hij het in een Mustang Shelby Cobra GT500 op moest nemen tegen een Roush Mustang, bleef zijn Amerikaanse antipathie volledig overeind.

Zou de komst van de Shelby Cobra GT500 KR daar iets aan kunnen veranderen? Die laatste letters staan voor King of the Road, en een hele 40 pk extra. Geen 500 pk dus, maar 540 pk. Van de ‘gewone’ GT500 beweerde Ford dat de wielophanging een ideale balans vormde tussen rijcomfort en wegligging, maar wat Jeremy betreft kun je net zo goed op een vliegend tapijt gaan zitten. Voor deze koninklijke Mustang heeft Ford Racing dan ook extra zijn best gedaan om het onderstel wat dynamischer te maken.

Voorlopig moeten we nog maar afwachten of dat ook leidt tot kortere dweilpauzes. De GT500 KR debuteert tijdens de Autoshow van New York, die op zes april van start gaat. In totaal zullen er duizend exemplaren worden gemaakt.

Reacties

Meer van TopGear